У галереї «Лавра» киянам покажуть світ сучасної фотографії

image
24 Вересня 2019, 13:49
Поділитися:

У четвер у галереї «Лавра» стартує PHOTO KYIV FAIR 2019, щорічна міжнародна арт-подія, присвячена сучасній фотографії. На площі у 1500 квадратних метрів розміститься галерейна секція, видавництва, спецпроєкти, і освітній блок (лекції і дискусії).

Щорічний міжнародний професійний арт-ярмарок фотографії, заснований у 2017 році. Цей захід є унікальним для українського мистецького простору, оскільки об’єднує міжнародні та місцеві галереї, заклади та фонди, посольства та бізнес-компанії, які активно залучаються до культурного розвитку міста Києва.

У Photo Kyiv Fair 2019 бере участь 13 галерей, кожна з яких презентує своїх авторів. Серед учасників: Abramovych Gallery, Apart11, галерея 5.6 STORE, галерея Київської Школи Фотографії, Les Noms Galerie, Mironova Gallery, MYPH Gallery and School, Pavlovka ArtGallery, T&K Gallery, TUASHO TUASHO, галерея української вуличної фотографії, VASA Project & ArtHouse, Zenko Gallery ZenkoFoundation.


СПЕЦПРОЄКТИ

«Чорнобильська наречена»  (ІЗАҐЮС)

«Чорнобильська наречена» – це дівчина, одягнена у весільну сукню з протигазів, що, як примара, блукає вулицями мертвої Прип’яті в пошуках присутності життя.

Вода під прицілом ДИТЯЧИЙ ФОНД ООН (ЮНІСЕФ) 

Фотографи Крістофер Морріс (США) та Ешлі Гілбертсон (Австралія) своїми світлинами розповідають, як проблеми з доступом до води ускладнюють і без того непросте життя мирних мешканців уражених конфліктом східних областей. Це історії дітей, яких спіткали недитячі випробування.

Odesa Photo Days

Міжнародний фестиваль  представляє роботи чотирьох авторів головної експозиції «Точка Зору». Серії, представлені на Kyiv Photo 2019: Майкл Даннер, Німеччина, серія «Міграція як авангард», Йоргос Ятроманолакіс, Греція, серія «Розкриття лялечки та повільне розправлення крил», Емі Френд, Канада, серія «Мультивсесвіт», Фернандо Монт’єль Клінт, Мексика, серія «Дистопія».

Людська праця (Ігор Гайдай) 

Це історія металевих речей, що залишилися після спалення дерев‘яного брухту: цвяхів різного калібру, скоб, дверних та віконних петель, гачків, замків тощо. Роздивляючись їх, автор уявляв людей, що виробили та користувалися ними. Це історія людської праці: історія матеріалів, винаходів, обробки, а також – це історія про забруднення планети продуктами діяльності людей. Саме це змотивувало Ігора Гайдая зробити фотографії всього цього скарбу, з додаванням сучасних металевих речей.

Геометрія міста

Сергій Рістенко фотографує на дрон. Знімки, зроблені з висоти, надихають новим, абсолютно незвичним поглядом на буденні місця, які ми бачимо кожний день внизу, на землі. Окрім панорамних видів, цікаво знаходити певну геометрію та ритм у повсякденних речах. Краса є всюди та у всьому, головне – подивитися на звичне з іншого ракурсу.

Український архетип

Виставка – це посібник для українського глядача, яка визначає суспільне надбання, пласт культури, що з незрозумілих причин є поки непомітним і невизнаним в Україні. Кожен автор – самобутній і не схожий на іншого, у кожного – свої погляди і своє відчуття архетипу. Це і об’єднує всіх учасників виставки.
На виставці представлені роботи, як молодих, так і авторів старшого покоління, серед яких: Артур Бондар, Сергій Братков, Ігор Гайдай, Олександр Глядєлов, Кирило Головченко, Максим Дондюк, Саша Курмаз, Віктор Марущенко, Саша Маслов, Сергій Мельниченко, Євгеній Павлов, Міша Педан, В’ячеслав Поляков, Роман Пятковка, Арсен Савадов, Вікторія Сорочинськи, Олександр Чекменьов, Микита Шаленний, Шило (група) – це готова хрестоматія «Української фотографії».

«Етюди тіла: фотографічні скульптури» (Фред Жагено)

Фред Жагено, натхненний серією малюнків Гюстава Клімта, у своєму проєкті звертається до дослідження жіночого тіла, використовуючи множинність перспектив, що дозволяють заповнити візуальну пам’ять.


ПРОГРАМА ЯРМАРКУ

26.09.2019 Четвер

19:00 – офіційне відкриття ярмарку.

27.09.2019 П’ятниця

14:00 – 15:30 «Фотографія арт-ринку». Спікер: Євген Карась, колекціонер, галерист, арт-експерт, засновник і куратор «Карась Галерея».
16:00 – 17:00 «Коли сучасне мистецтво приходить у Музей Лувр» / «When contemporary art meets The Louvre Museum». Спікер: Мартін Кіфер, куратор відділу сучасного мистецтва Музею Лувр, Париж, куратор виставки «Заборонене зображення» в PinchukArtCentre.
17:00 – 18:00 «Руйнування і відтворення міфу через відео-арт і фотографію (на прикладі проєкту Чорнобильська наречена)» / «Deconstruct and rebuild a myth through video art and photography (basing on Chornobyl bride project)». Спікер: Ізабель Тош, художник, куратор, дизайнер французько-швейцарського бренду Isagus Extroversions.

28.09.2019 Субота

14:00 – 15:00 «Мода в сучасному мистецтві (на прикладі проєкту Сlose Up And Private). Спікери: Сергій Святченко, датсько-український архітектор, художник, фотограф, дизайнер, куратор. Один з провідних представників сучасного колажу; Олексій Нілов, головний редактор журналу L’Officiel Hommes.
15:00 – 16:00. Презентація нового номеру журналу Інституту проблем сучасного мистецтва – АртКурсів.
16:00 – 17:00 Презентація книги Максима Дондюка «Культура конфронтації» / «Culture of confrontation». Спікер: Максим Дондюк, фотограф, візуальний художник.
19:00 – 20:00 «Без темряви в поле зору» / «No Dark in Sight». Спікер: Bill Davis, фотограф і професор в Університеті Western у Мічигані, США. Після лекції всі охочі запрошуються на безкоштовний майстер-клас «Нічна фотографія» / «Night Photography» (при собі мати камеру, штатив і спалах).

29.09.2019 Неділя

11:00 – 12:00 – «15 речей, які ви можете зробити, щоб знайти собі галерею». Спікер: вперше в Україні, світова легенда Деніел Міллер – власник Duncan Miller Gallery, розташованої в Санта-Моніці, штат Каліфорнія. Деніел входить до ТОП-50 підприємців в сфері фотомистецтва. Вартість лекції 600 грн. Кількість місць обмежена!
12:00 – 14:00 – Портфоліо рев’ю (тільки шість рев’ю!), тривалість 20 хвилин, один на один з Деніелом Міллером. Вартість 2000 гривень.
15:00 – 17:00 – «Сучасна фешн-фотографія. Сучасні тенденції та тренди». Спікер: Іван Цюпка, український фешн-фотограф, знімає для локальних та зарубіжних брендів і журналів.

PHOTO KYIV FAIR 2019

Коли: 26 – 29 вересня.
Де: галерея «Лавра», Лаврський провулок, 7.
Вартість квитків: 250 грн – на відкриття, 150 грн – на один день, 250 грн – на три дні (27 – 29 вересня).

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ