Зе-депутат від 96 округу відмовилась голосувати за зняття депутатської недоторканості

image
24 Вересня 2019, 11:11
Поділитися:

Дата публикации: 24 сентября 2019.

Ольга Василевська-Смаглюк, яка була обрана у мажоритарному 96 окрузі, до якого входять міста Буча, Вишгород, Іванків, відмовилась голосувати за зняття депутатської недоторканості.

Ще декілька місяців тому тривала виборча кампанія з позачергових виборів до парламенту, ефіри та стрічки у соціальних мережах були переповнені передвиборчими обіцянками та меморандумами. Не дивно, що після впевненої перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах, саме до його партії “Слуга народу” була прикута найбільша увага. У 96 одномандатному виборчому окрузі від партії “Слуга народу” висувалась журналістка медіахолдінгу “1+1” Ольга Василевська-Смаглюк.

19 вересня 2019 року депутати провалили голосування за законопроект про вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства України.

Окрім іншого, законопроєкт №1009 передбачає скасування обмеження слідчих дій стосовно народних депутатів із 1 січня 2020 року. Зокрема, законопроєктом пропонували внести поправки до ст. 27 закону “Про статус народного депутата” щодо скасування норми, яка забороняє без згоди Верховної Ради проводити обшук народного депутата, огляд його особистих речей і багажу, транспорту, житлового та службового приміщень, а також втручатися в таємницю листування, телефонних розмов та іншої кореспонденції. Іншими словами, це законопроект, який знімає з депутатів недоторканість.

У пропрезидентській “Слузі народу” законопроєкт №1009 підтримали лише 184 депутати, серед тих, хто відмовився голосувати опинилася і представниця від 96 мажоритарного округу Ольга Василевська Смаглюк.

Ольга Василевська-Смаглюк не голосувала за зняття недоторканості

Ольга Василевська-Смаглюк не голосувала за зняття недоторканості

Цікаво, що скасування депутатської недоторканості є першим пунктом передвиборчої програми політичної партії “Слуга народу”.

“Слуга народу” обіцяла скасувати недоторканість

17 липня 2019 року, напередодні дня виборів, Ольга Василевська-Смаглюк на своїй офіційній сторінці на фейсбук виклала власну передвиборчу програму кандидата від політичної партії «Слуга Народу», в якій вказала “недоторканих у нас не буде”. Проте, її слова розійшлись із справою.

Ольга Василевська-Смаглюк гарантувала скасування недоторканості

Ольга Василевська-Смаглюк гарантувала скасування недоторканості

Ознайомившись із результатами голосування, люди просили прокоментувати Ольгу Василевську-Смаглюк своє рішення відступити від власних обіцянок, але питання виборців залишились без відповідей.

Ольга Василевська-Смаглюк відмовилась коментувати своє рішення не підтримати скасування недоторканості

Ольга Василевська-Смаглюк відмовилась коментувати своє рішення не підтримати скасування недоторканості

Нагадаємо, видання Ліга.net стверджує, що Ольга Василевська-Смаглюк поряд із Олександром Дубінським та деякими іншими депутатами входить до колу впливу олігарха Ігора Коломойського.

Джерело: МИСТОИНФОРМ