На Подолі до огляду відкриють кам’яницю київського війта

image
24 Вересня 2019, 10:07
Поділитися:

26 вересня урочисто презентують оновлену експозицію Музею “Кам‘яниця київського війта” ДІАЗ «Стародавній Київ» (вул. Костянтинівська 6/8). Поачток о 15.00.


Експозиція присвячена біографії унікальної кам’яниці на Костянтинівській вул. 6/8, що особою першого власника укорінена в історії самоврядування міста, а об’єктивними реаліями пристосування в ХVІІІ-ХІХ ст. документує окремі сторінки історії благодійності в Києві.

Будинок відкривається після ремонтно-рестравраційних робіт. 

Експонати Музею розповідають про історію надання  Магдебурзького права Києву, про інститут війтівства та урядовий устрій києво-подільської автономії, про будівельну історію подільської кам‘яниці в контексті відродження мурованої архітектури, про ґрунтоване на громадянських патріотичних засадах корпоративне (цехове, братське) доброхотство суб‘єктів міського права, про роль козацького фактора і взаємини міщан з монастирською юрисдикцією, про ліквідацію Магдебурзького права і перепрофілювання пам‘ятки під один з перших закладів імперської офіційної благодійності, що ґрунтувалася на інтелектуальних модах європейського Просвітництва. 

Відкриття відбувається в рамках проведення «Днів Європейської спадщини» в Києві.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ