У Києві підрахували кількість невакцинованих дітей у садках та школах

image
24 Вересня 2019, 08:32
Поділитися:

У садках та школах Києва узагальнили інформацію про кількість дітей, які мають щеплення. Про це повідомили в прес-службі КМДА.

-Аналіз щеплень здійснено на підставі довідок, виданих у медичних установах батькам дітей. Наразі нещеплених дітей у школах Києва – 6,7%, у садочках – 9,6%, включно з учнями та вихованцями, яким вакцинація протипоказана. Починаючи з минулого 2018-2019 навчального року, у закладах освіти Києва проведено широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію серед учнів, вихованців та їхніх батьків щодо проведення імунізації проти кору. Завдяки спільним зусиллям батьківської громади, столичних освітян та медиків кількість нещеплених дітей у столичних закладах освіти за рік зменшилася майже вдвічі, – зазачають у мерії.

Проте медики стверджують, що незважаючи на таку позитивну тенденцію, 16% нещеплених дітей, які кожного дня відвідують школи, дитячі садочки, різноманітні гуртки та секції, – досить великий показник. Тож небезпека спалаху вакцинокерованих інфекційних хвороб у дитячих колективах зберігається на високому рівні.

Департамент охорони здоров’я та Департамент освіти і науки рекомендують усім батькам, діти яких ще не отримали планові щеплення, потурбуватися про здоров’я своїх дітей та здійснити процедуру вакцинації, попередньо отримавши консультацію у сімейного лікаря. Це суттєво вплине на створення колективного імунітету в цілому та убезпечить здоров’я дитини.

Звертаємо увагу батьків, що згідно із законами України «Про захист населення від інфекційних хвороб» (статті 12 і 15) та «Про запобігання санітарного та епідемічного благополуччя населення» (стаття 27) із метою запобігання захворюванням на туберкульоз, дифтерію, кашлюк, правець та кір в Україні профілактичні щеплення є обов’язковими. Відповідно до ст. 15 закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється, – зазначають у департаменті.

Якщо дитина не має щеплень, батьки мають право обрати альтернативну форму навчання. Заклади освіти Києва готові забезпечити доступ до якісної освіти всім учням за індивідуальною траєкторією.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ