Діти п’яні та з наркотичним передозуванням: підсумки святкування Дня Броварів

image
23 Вересня 2019, 20:05
Поділитися:

Під час святкування Дня міста, до броварських лікарів потрапила значна кількість дітей із алкогольним і наркотичним сп’янінням, наголошують медики. Одну 13-річну дівчинку навіть забрали до реанімації, а в 14-річного хлопця виявили передозування наркотиками. Наймолодшою із озвучених була 11-літня дитина, яку, окрім іншого, ще й побили.

Як розповіли представники медичних установ міста під час сьогоднішньої оперативної наради в міськраді, після святкування Дня Броварів до лікарів потрапило «дуже багато» дітей із різним ступенем тяжкості алкогольного і наркотичного сп’яніння.

Заступник головного лікаря Броварської багатопрофільної лікарні Анатолій Бурий зазначив, що одна 13-річна дівчинка внаслідок вживання великої кількості алкоголю навіть потрапила до реанімації. Водночас колега медика –  Григорій Павлін – розповів «Трибуні Броварів», що школярку «прокапали» та вже зранку почали готувати до виписування з лікарні.

Читайте також: У грудні 2018 року 13-річну школярку забрали з алкогольним отруєнням

За інформацією керівника броварської екстреної медичної допомоги Максима Іонова, 21 вересня їхня служба зареєструвала сильне сп’яніння у двох дітей – 11-ти і 14-ти років. Окрім того, підлітків ще й побили. Також, у ще одного 14-літнього хлопця встановили передозування наркотиками.

Слід зауважити, що жодна з медичних установ не змогла надати ані подробиць, ані загальних даних щодо кількості сп’янінь, наркотичних та алкогольних отруєнь у дітей у День Броварів. Зі звіту екстреної медичної допомоги відомо лише, що за тиждень до дорослих та дітей швидка допомога виїздила 21 раз – 18 через алкогольні сп’яніння та 3 – через наркотичні.

Водночас представники Броварської багатопрофільної клінічної лікарні вказують, що у День міста до медзакладу зі сп’яніннями зверталось справді багато дітей. Деякі з них на ранок самовільно втікали з відділень лікарні. Принаймні частину неповнолітніх пацієнтів лікарі не реєстрували.

Григорій Павлін зауважив, що в минулому не він не пригадує таких масових випадків п’яних дітей, доставлених до лікарні. Зі слів заступника головного лікаря Броварської багатопрофільної лікарні, зараз спостерігається збільшення алкоголізму в цілому: за рік у медзакладі реєструють 350 – 400 таких пацієнтів.

Читайте також: Алкоголь не має безпечної дози, не рятує від депресії та не подовжує життя

Зі слів свідків, ввечері 21 вересня в парку «Перемога» декілька десятків людей напали і побили неповнолітніх. Родичі постраждалих розшукують очевидців події.

Водночас у Броварському відділі поліції повідомляють, що святкування Дня Броварів відбулось без особливих ексцесів. Повідомлень про побиття людей безпосередньо в парку «Перемога» не надходило. Щоправда, було 7 повідомлень про загублених дітей. Усіх їх, зрештою, розшукали та передали батькам.

Щодо вживання спиртних напоїв у громадських місцях, правоохоронці обмежилися попередженнями. Як стверджують у відділі поліції, громадяни стають свідомішими: після зауважень поліціянтів порушники припиняли вживати алкоголь та прибирали його.

Слід зазначити, що у День Броварів низці магазинів і закладів харчування міста заборонили продаж алкогольних напоїв. За інформацією броварських правоохоронців, повідомлень про порушення заборони торгівлі не надходило.

Читайте також:

Джерело: Трибуна Бровари