У Києві зменшують вартість опалення в будинках за допомогою смартфона

image
21 Вересня 2019, 10:31
Поділитися:

У Києві в Дарницькому районі здійснили квартальну реконструкцію: замість центрального теплового пункту (ЦТП) у кожному з 17 житлових будинків встановили індивідуальні теплові пункти з погоднім регулюванням. Завдяки системі погодного регулювання мешканці можуть налаштувати відповідну температуру в будинку зі свого смартфону та економити 25-30% на опаленні. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час інспекції роботи енергоефективного обладнання в житловому кварталі на перетині вулиць Харківське шосе та Тростянецька, інформує прес-служба КМДА.

-Раніше тут були колосальні проблеми через недостатню температуру гарячої води та опалення, недостатнім тиском холодної води. Тому неефективний тепловий пункт ми ліквідували, повністю замінили теплові мережі, протяжність яких зменшилась у 2,5 рази. Це дало змогу в 4 рази зменшити теплові втрати й усунути аварійність на мережах. Щороку економія завдяки зниженню теплових втрат становить 3,7 млн грн, – пояснив Петро Пантелеєв.

За його словами, у кожному будинку встановили індивідуальні теплові пункти, які не лише вирішили питання недогріву, але й дають змогу економити на опаленні та гарячій воді 25-30%.

-Мешканці у своєму смартфоні можуть встановити індивідуальний графік температури теплоносія та суттєво економити енергоресурси. Наприклад, кияни можуть знижувати температуру в період, коли переважна більшість людей на роботі, а діти – в школі чи в садку. Головне – попередньо узгодити цей графік на рівні будинку, – сказав посадовець.

Загалом проект реконструкції ЦТП, у зоні обслуговування якого знаходилось 17 житлових будинків, одна школа, один дитсадок та адміністративна будівля, включив заміну 7,6 км теплових мереж, заміну мереж водопостачання, встановлення 18 індивідуальних теплових пунктів і насосних станцій.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ