Міська влада про кінопрокат і архітектуру

image
21 Вересня 2019, 10:01
Поділитися:

Перед святковими для бориспільців вихідними «Вісті» поговорили із в.о. міського голови Миколою Корнійчуком (Анатолій Федорчук був у відпустці) про те, з якими підсумками зустрічає Бориспіль черговий День народження.

— На яких умовах місто готове передати кінотеатр «Європа» в оренду? І чи є достойні претенденти?

— Якщо інвестор буде вкладати кошти у капремонт і обладнання кінотеатру, то його цікавитиме вся будівля, тож міські творчі колективи не зможуть там займатися. Зараз проводиться експертна оцінка майна, вона не буде високою. Також є затверджене положення про оренду комунального майна, орендна плата за кінотеатр становить 3% від експертної оцінки. Оренда планується довготермінова, оскільки приміщення потребує значних фінансових вкладень, орендар повинен розраховувати на їх повернення, прибутковість бізнесу. Про добудову поки не йдеться, приміщення експлуатуватиметься за призначенням як цілісний майновий комплекс. Скажу, що небагато інвесторів цікавиться «Європою»; наприклад, мережевим компаніям цікаві три зали, а у нас лише один.

— Місту невигідно впорядкувати кінотеатр і утримувати на балансі?

— Думаю, тут потрібен професійний підхід, у нас немає фахівців, які б займалися кінопрокатом. Тому шукаємо орендаря.

— Які плани влади щодо старої пожежної вежі?

— Є звернення, під яким підписалися майже 100 активістів, із вимогою не руйнувати пожежну вежу. Відселення управління містобудування та архітектури є підтвердженням того, що будівля в аварійному стані. Але слід провести будівельну експертизу, обстежити фундамент, дах, потрібне фахове рішення. Можливо, спеціалісти нам дадуть рекомендації, як укріпити ту будівлю. Особисто я не вбачаю в ній архітектурної цінності та не бачу потреби її збереження. Є пропозиція від архітектурного бюро «Базис» втілити ескізний проект із баштою, тобто звести новий архітектурний ансамбль, який би повторював існуючий, але був більш функціональнішим. Коли визначимося зі старою будівлею, плануватимемо реконструкцію так званої Лоховки зі знесенням там МАФів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама