Міська влада про п’ять досягнень Борисполя

image
20 Вересня 2019, 21:31
Поділитися:

Фото Сергій Марченко

Перед святковими для бориспільців вихідними «Вісті» поговорили із в.о. міського голови Миколою Корнійчуком (Анатолій Федорчук був у відпустці) про те, з якими підсумками зустрічає Бориспіль черговий День народження.

По-перше, введено в експлуатацію Бориспільський академічний ліцей, перший освітній заклад, побудований у місті за 30 років.

По-друге, мікрорайон поблизу НВК ім. К. Могилка страждав через те, що кожної весни та осені територію підтоплювало. Було розроблено і втілено проект із водовідведення мікрорайону, починаючи з будинків на вул. Момота, 40, 42, 46, 50, 52, школи №5, вул. Ватутіна, 99 (де ми з підвалів двічі на рік мотопомпами відкачували воду). Зараз працює насосна автостанція, яка відкачує воду. Згідно з договором після тендера витрати становили 9 млн 378 тис. грн, витрачено 7 млн 657 тис. грн, економія склала 1 млн 720 тис. грн. Вирішено проблеми водовідведення у мікрорайоні Соцмістечко. 

По-третє, тривають роботи із водовідведення на вул. Шевченка, Нижній Вал та Європейська. Роботи уже завершені, чекаємо дощу, щоб вода спричинила просідання ґрунтового насипу на прокладених трубах, а після утрамбовування будемо асфальтувати. Передбачено витратити майже 3 млн грн.

По-четверте, капремонт ДНЗ «Теремок», якому 60 років. Ми не сподівалися, що за рік впораємося, хоч і не планували грандіозні роботи; думали, обійдемося косметичним ремонтом. Але довелося залишити лише старі несучі стіни, фундамент і раніше перероблений дах, решту робили по-новому. Витрати на капремонт із міського бюджету склали майже 11 млн грн.

По-п’яте, завершено спорудження притулку для тварин, на роботах зекономлено понад 1,5 млн грн (загальна вартість будівництва 8,8 млн грн). Наразі закуповуємо обладнання та обговорюємо, чи буде це комунальне підприємство, чи здаватимемо приміщення в оренду, бо є бажаючі. Немає наміру утримувати тварин у притулку постійно, лише з лікувальною метою. Рішення прийматиметься на депутатських комісіях.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама