«Київ Модерн-балет» відкриває сезон і готує прем’єри

image
20 Вересня 2019, 18:31
Поділитися:

21 вересня – відкриття 14 театрального сезону Академічного театру «Київ Модерн-балет» на сцені КМАТОБ для дітей та юнацтва. 

Новий театральний сезон відкривається вечором одноактних балетів М. Равеля «Болеро» та «Дощ» на музику Й. С. Баха та народів світу у постановці головного балетмейстера театру Раду Поклітару. Їх покажуть на сцені оновленої Київської опери на Подолі. 

В основі балету Морі Равеля «Болеро» – історія про кожного з нас та наш внутрішній світ; про внутрішню боротьбу і відстоювання власного «Я» та як боротися із тим, що називається «натовп»…. Балет «Дощ» – філософська розповідь у формі хореографічної сюїти про долі людей, мимоволі об’єднаних одним часом і простором.


Восени театр запрошує на прем’єрні вистави «Вій» (24 жовтня, МЦКМ Жовтневий палац) та «Спляча красуня» (29 листопада, МЦКМ Жовтневий палац).


А також кращі балети минулих років, зокрема: «Лебедине озеро» (27 вересня, МЦКМ Жовтневий палац), «Кармен.TV» (3 жовтня, КМАТОБ для дітей та юнацтва), одноактні балети «Палата № 6» та «Underground» (16 жовтня, КМАТОБ для дітей та юнацтва), «Лускунчик» (5 жовтня, МЦКМ Жовтневий палац) тощо. 

У цьому сезоні заплановано дві прем’єри, подробиці яких поки що тримають у секреті. Перша – 21 січня у постановці соліста театру Іллі Мірошніченка, а друга, над якою працює Раду Поклітару, – на завершення сезону у травні. 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ