На Хрещатику рятувальники змагатимуться за звання найсильнішого

image
20 Вересня 2019, 17:30
Поділитися:

21 – 22 вересня у самому центрі столиці, на Хрещатику, відбудуться видовищні міжнародні змагання «Найсильніший пожежний-рятувальник. Київ-2019». Кращі з кращих рятувальників України, ближнього та дальнього зарубіжжя боротимуться за титул «найсильнішого».

Змагання проводяться вже третій рік, за аналогом американських змагань, започаткованих ще у 1964 році. Від початку це були відбіркові тури для того, щоб потрапити на роботу рятувальником. Пізніше вони переросли у тренування та змагання. Вони проводяться у різних країнах, і у вересні київська команда повернулася з міжнародних змагань, зайнявши третє місце.

Участь у змаганнях беруть близько 20 команд з України, Білорусі та Литви. Столицю представляє команда Київського гарнізону «Київські ангели». Окрім мужній та сильних чоловіків, у команді є й дві чарівні дівчини – Оксана Чехместренко, водолаз-рятувальник Київського гарнізону, та Вікторія Кручок, неперевершений медик.

На учасників чекає п’ять завдань у повному спорядженні рятувальника вагою понад 20 кілограмів. Одне із найскладніших – доставлення манекена вагою 80 кілограм, дистанція – 30 метрів. Змагання імітують роботу рятувальника-пожежника: забіги на дистанцію, винесення людини з вогню, протягнення пожежного рукава і гасіння пожежі. 

21 вересня, у суботу, з 9:00 змагання стартують індивідуальні змагання жінок. Об 11 відбудеться офіційне відкриття, нагородження переможниць. Далі до 17:00 індивідуальні змагання чоловіків. 

22 вересня, у неділю, дистанції долатимуть у тандемах вже команди. Завершить день нагородження переможців.

Крім того, біля будівлі КМДА покажуть виставку старовинної та сучасної пожежно-рятувальної техніки. Працюватиме майданчик, на якому діти зможуть спробувати виконати ті ж самі дії з полегшеним спорядженням.

Також організатори готують для відвідувачів музичні виступи та сюрпризи. 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ