Відбулося пленарне засідання ХХХ чергової сесії Київської обласної ради

image
20 Вересня 2019, 11:12
Поділитися:

Відбулася чергова XXX сесія Київської обласної ради VII скликання. У роботі пленарного засідання взяли участь голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян, голова обласної ради Микола Стариченко, заступник голови обласної ради Тетяна Семенова, керівники департаментів та управлінь, представники громадських організацій, засобів масової інформації.

Присутні обговорили звернення територіальних громад, депутатів, внесення змін до обласних програм, а також інші соціальні, медичні, економічні, екологічні та інфраструктурні теми. Також підняли проблемне питання щодо забезпечення видобування відкритим способом розсипних руд ТОВ «Рутил-Ільменітова Компанія» та «РІКО» на Тарасівському родовищі. Загалом, депутати облради розглянули понад 50 питань порядку денного та проголосували за відповідні рішення, в тому числі з організаційних, майнових та кадрових питань.

Голова Київської ОДА наголосив, що депутати підтримали низку важливих ініціатив Київської обласної держаної адміністрації, серед яких можна виділити:

  • 2,8 млн грн на питну воду у селищі Коцюбинське;
  • 3 млн грн на компенсацію відсоткових ставок для ОСББ на заходи з утеплення;
  • 20 млн грн на фінансування ремонтних робіт в Бориспілській районній лікарні;
  • 25 млн грн на новий лінійний прискорювач для потреб онкохворих в обласний онкоцентр;
  • 1 млн грн на реанімаційне медобладнання для дитячих лікарень;
  • 1 млн грн на отримання нового центру патріотичного виховання, який ми сьогодні взяли на баланс області;
  • 800 тис грн на закупівлю додаткових паливо-мастильних матеріалів в наш резерв на випадок надзвичайних ситуацій;
  • 300 тис грн на книгу по воїнів АТО.

«Сьогодні ухвалили цілу низку важливих рішень. В тому числі визначилися із заходами, які додатково профінансуємо через перевиконання показників бюджету за дев’ять місяців цього року. Це було непросте засідання, але однозначно воно завершилися спільною перемогою депутатів та облдержадміністрації. Приємно, що депутати підтримали всі важливі ініціативи КОДА», – заявив Михайло Бно-Айріян.

Зокрема, прийняли рішення про затвердження змін та доповнень до Київської обласної цільової Програми «Турбота» на 2016-2020 роки. Завдяки цьому проведуть конкурс проектів громадських організацій осіб з інвалідністтю, діяльність яких має соціальну спрямованість. На матеріальну допомогу ветеранам АТО/ООС, членам сімей загиблих в АТО та Героїв Небесної Сотні виділено додаткові 3 млн грн.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація