Три пожежі в полях за день. Надзвичайна небезпека триває

image
19 Вересня 2019, 19:18
Поділитися:

Навіть після відчутного похолодання і опадів, на Київщині 19 – 20 вересня утримуватиметься надзвичайна пожежна небезпека 5-го класу. Про це сьогодні оголосили в обласному управлінні ДСНС із посиланням на дані УкрГідрометцентру. Надзвичайники звітують, що лише 17 вересня у Броварському районі сталося три пожежі трав’яного настилу в різних місцях. В одному з випадків через займання згорів будинок. Загалом за два останні тижні на Броварщині – 54 пожежі, з яких у 26-ти випадках горів трав’яний настил, у 6-ти – смітники і у 2-х – торфовища. Станом на вчора, займання торфовища в селі Богданівка не ліквідовано.

Як зазначено в повідомленні, надзвичайна пожежна небезпека 5-го класу зберігатиметься упродовж 19 – 20 вересня у Києві, Київській області, а також в інших регіонах України. УкрГідрометцентр на своєму сайті опублікував карту, з якої видно, що і сьогодні, і завтра погодні умови щодо займань є небезпечними на всій території держави, окрім частини західних областей і Криму.

Рівень пожежної небезпеки в Україні на 19 і 20 вересня. Джерело – meteo.gov.ua

За інформацією установи, надзвичайна пожежна небезпека на Київщині діє ще з 10:00 25 серпня і досі триває – до 23:55 20 вересня. Це – загрозливе поєднання високої температури повітря та сухої погоди. Слід зазначити, що статус пожежонебезпечності не змінився на найближчі два дні попри зниження температури та появу опадів у нашому регіоні.

Читайте також: Про штормове попередження і пожежну небезпеку станом на 18 вересня

Тим часом управління ДСНС у Київській області продовжує звітувати про займання трав’яного настилу в Броварському районі. Лише  17 вересня сталося одразу три пожежі. Ввечері горіло між селами Красилівкою та Гоголевим. Повідомлення надійшло о 18:12. Займання локалізували о 20:07 та ліквідували о 21:31, зазначають рятувальники.

Горить будинок між Калинівкою і Гоголевим

Фото – ГУ ДСНС України у Київській області

Надзвичайники зазначили, що після прибуття на місце встановили: палає 1 Га трав’яного настилу, а також – дерев’яний житловий будинок. Як видно з оприлюднених фото, будівля згоріла вщент. Обійшлося без жертв. Причини пожежі встановлюють.

Іще дві пожежі сталися вдень. Одне із займань – у смт Калита на вул. Турчиновського: про нього повідомили о 13:39. Уже за пів години рятувальники локалізували займання, а менш як за годину – ліквідували, вказують у ДСНС.

Горить трава в смт Калита на вул. Турчиновськог

Фото – ГУ ДСНС України у Київській області

Одразу після цього випадку, о 14:41, надійшло повідомлення про пожежу на території села Шевченкового. Тут рятувальникам довелось працювати довше: локалізували полум’я о 16:29, а ліквідували – аж о 18:36. На пожежі працювало 5 рятувальників.

Автівки ДСНС на ліквідації пожежі в Богданівці

Фото – ГУ ДСНС України у Київській області

Тліє трава в Богданівці

Фото – ГУ ДСНС України у Київській області

В обох випадках, знову-таки, горів трав’яний настил.

А от пожежі на торфовищах за два останні тижні трапилися двічі, йдеться у відповіді на запит до рятувальників, яку ми отримали вчора, 18 вересня. 6 вересня – в селі Гайове, на площі 0,3 га. Ліквідували займання 8 вересня. І 14 вересня на площі 2 га в селі Богданівка. Станом на 18 вересня гасіння триває.

Читайте також: Про пожежі на полях Броварщини станом на 13 вересня

У вчорашній відповіді на запит управління розповіло, що за два тижні у Броварах і районі сталося 54 пожежі, з яких 34 – у природних екосистемах. Серед них на відкритих ділянках місцевості, окрім торфовищ, – 26 займань трав’яного настилу та 6 пожеж на смітниках.

Джерело: Трибуна Бровари