Поліція, влада й громада: у столиці продовжуються громадянські форуми

image
19 Вересня 2019, 18:25
Поділитися:

У Києві розпочалася друга сесія форумів організацій громадянського суспільства «Київ – столиця діалогу». На черзі – Печерський район. 

Однією з основних тем форуму була ініціатива Community Policing: взаємодія патрульної поліції та громади. Ще однією важливою темою був розвиток Печерського району. 
На форумі зібралася майже сотня активістів аби покращити життя мешканців району. 

Це вже шостий форум, який проходить у Києві. Перший подібний ми провели у 2017 році – це був одразу загальноміський форум. Тоді ми помітили, що підіймається така велика кількість запитань та пропозицій, і всі вони відрізняються одна від одної. Ми вирішили, що за один форум обговорити усі питання, яку турбують громадськість –  неможливо. Кожен район заслуговує на те, щоб обговорити питання взаємодії влади й громади на своїх прикладах. Тож будемо раді бачити усіх охочих на наступних форумах, – зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Форуми першої сесії відбулися у Голосіївському, Дарницькому, Солом’янському, Святошинському та Дніпровському районах. Загалом, у 5 форумах взяло участь кілка сотень активних громадян. За даними анкетування, яке проводилося після кожного, 90% опитаних вказали, що форум був для них корисний, а 85%, що він виправдав їх очікування.
Протягом вересня-листопада заплановано провести ще 5 форумів, а наприкінці осені відбудеться загальноміський форум. На ньому обговорять локальні й загальні проблеми столиці та способи їх вирішення у кожному районі міста.

Фото Бориса КОРПУСЕНКА

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ