Повітря на Дарниці: перевірили всі показники

image
19 Вересня 2019, 08:53
Поділитися:

У Дарницькому районі столиці працює робоча група під головуванням заступника мера Петра Пантелеєва. Вже є перші результати.

Як пояснив депутат Київради Володимир Гончаров, для вимірів забруднення залучили сертифіковану лабораторію Інституту громадського здоров’я імені Марзєєва. На даний час основні показники, окрім формальдегіду в невеликій кількості, в межах норми. Заміри планують проводити постійно.

Крім того, запроваджені такі заходи:

  • З 19 вересня, з 7:00 до10:00 діятиме обмеження руху вантажівок по Бажана з боку Борисполя. Контроль – національна поліція.
  • Ведеться полив вулиць
  • Проведено інвентаризацію підприємств, які можуть становити загрозу довкіллю.

Як поінформував Володимир Гончаров, до 20 вересня ухвалено рішення напрацювати план заходів для посилення контролю можливих джерел забруднення.
На заводі Енергія вже у жовтні завершується капремонт електрофільтру. На заводі проведено позапланову перевірку разом з активістами.
До проблеми залучені депутати ВР від провладної фракції, які пообіцяли сприяти виділенню фінансування із державного бюджету на якнайшвидшу модернізацію сміттєспалювального заводу.

За результатами вчорашньої зустрічі фахівців із громадою були напрацьовані наступні рішення:

  • Продовжувати постійний моніторинг повітря в районі та можливих джерел викидів.
  • Встановити постійно діючий сертифікований прилад для онлайн-моніторингу повітря, аби громада мала достовірні дані викидів.
  • Посилити заходи по сортуванню сміття в місті: контроль за перевізниками, встановлення контейнерів для роздільного збору відходів. Чим менше пластику попадатиме на спалювання, тим більш екологічними будуть викиди. Починаймо з себе.
  • Пришвидшення заходів по встановленню сортувальної лінії на сміттєспалювальному заводі.
  • Виділення фінансування на встановлення фільтрів хімічного очищення на котли, що приведе показники диму після спалювання до міжнародних стандартів.

Наступна зустріч запланована наступної середи.
 

 

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ