Підірвати міст метро погрожував колишній військовий. Поліція затримала терориста

image
18 Вересня 2019, 22:26
Поділитися:

Сьогодні, 18 вересня, близько 17 год в Києві невідомий із прапором України погрожував підірвати міст метро. Шляхопровід  перекрили, рух метро від станції «Дніпро» до «Лісової» було заблоковано.Згодом озброєного чоловіка затримали спецпризначенці. Міст метро відкрили для проїзду о 21 год.

За інформацією «Києва Оперативного», невідомий чоловік заїхав на автомобілі Opel AA8253XK (нещодавно розмитнений) на міст метро, зупинився там та почав кричати, що все навколо заміновано і він все підірве, однак ніяких вимог не висував.

Фото – поліції Києва

Фото – поліції Києва

На місці працювали спецпризначенці, нацгвардійці, снайпери, патрульні та керівництво поліції, криміналісти, вибухотехніки, лікарі та рятувальники ДСНС.

«Невідомий здійснює постріли і погрожує вибухом. Ми проводимо спеціальну поліцейську операцію. Нині тут перебувають представників усіх служб. Рух автомобілів і поїздів на мосту перекрито. Слідчі столичної поліції кваліфікують подію як підготовка до терористичного акту», – повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко близько 18:30.

До місця події прибули два БТР та снайпери.

Спецпідрозділи  «Корд» та «Альфа» затримали невідомого близько 19:40. Супротиву він не чинив.

Очільник поліції Києва розповів, що під час затримання силовики не стріляли, у мінера при собі не знайшли зброї та вибухівки, але раніше він викинув карабін, з якого збив один із дронів поліції. Водночас машину затриманого продовжують вивчати вибухотехніки.

Затриманим виявився 42-річний Олексій Белько, який народився у селиці Форос, що на території окупованого Росією Криму.

Згідно з даними з сайту Київміськадміністрації, він є учасником антитерористичної операції та подавав клопотання про отримання земельної ділянки. Як повідомляє «Українська правда», Белько мав звання старшого сержанта, обіймав посаду начальника радіостанції радіоцентру польового вузла звʼязку військової частини А 3628, розташованої у Броварах Київської області.

26 червня суд визнав Белька винним у тому, що він самовільно покинув військову частину. Олексію призначивши покарання у вигляді арешту з утриманням на гауптвахті на 7 діб.

Про те, що чоловік на мосту перебуває у не у адекватному стані «чи то в алкогольному, чи то наркотичному спʼянінні». повідомив мер Києва Віталій Кличко після того, як невідомий збив квадраконтер, який зафіксував його обличчя.

Паблік «Киев Оперативный» розкрив нові деталі біографії «мінера». Чоловік був снайпером 8-го полку Сил спецоперацій, раніше мав конфлікти з командирами, але справжні проблеми почалися після розлучення з дружиною — працівником поліції. Після цього він почав вживати наркотики.

До слова, нещодавно Белько добровільно здав Деснянському районному управлінню 1 кілограм вибухівки та 88 патронів, які нібито знайшов «у сейфі у селі на Чернігівщині».

Чоловіка доставили до відділку поліції, ніхто не постраждав. За словами Крищенка, проти затриманого порушили справу за фактом «приготування та здійснення терористичного акту», йому може загрожувати довічне ув’язнення.

Джерело: Трибуна Бровари