Маршрутки «Київ – Бровари» зупинятимуться на новому автовокзалі за 300 м до метро. ПРОЄКТ ТРЦ

image
17 Вересня 2019, 21:56
Поділитися:

У межах будівництва торговельно-розважального центру «Лісовий» напроти однойменної станції метро запланована, зокрема, побудова нового автовокзалу. Саме сюди вирішили перенести кінцеву маршруток «Київ – Бровари». Автовокзал разом із паркінгом зведуть на місці лісу, який, за інформацією столичних ЗМІ, протягом останніх років намагалися знищити різними способами. Тепер до метро «Лісової» пасажирам доведеться пройти близько 300 – 400 м. Такі висновки можна робити з оприлюдненого Деснянською райдержадміністрацією Києва проєкту ТРЦ.

Нагадаємо, в кінці липня на «Лісовій» повністю загородили величезну територію між вулицею Кіото та Броварським проспектом, в тому числі транспортне кільце з боку Лісового масиву. Схема руху столичного транспорту змінилася кардинально. Кінцеві зупинки деяких київських маршруток перевели туди само, де зупиняються броварські. Зміни викликали хвилю обурення в суспільстві.

Як зазначили тоді столичні чиновники, зміни руху – не тимчасові. КМДА змушена була їх здійснити через те, що ТОВ «Женсан» відсудив право на цю ділянку і тепер планує побудувати тут торговельно-розважальний центр. Водночас, жодних детальних проєктів тоді не оприлюднили. Лише декілька днів тому Деснянська райдержадміністрація Києва виклала в мережу 11 сторінок планів забудовника.

Оприлюднений проєкт ТРЦ “Лісовий”

Як видно з наданих громадськості схем, до нового 4-поверхового торговельно-розважального центру прилучатиметься паркінг і автовокзал. Саме сюди прибуватимуть маршрутки із Броварів. Автовокзал буде розміщено на першому поверсі – його «накриватиме» паркінг вище.

Автовокзал розмістять із крайнього боку торговельно-розважального центру з боку Броварів. Його збудують просто на території лісу. Соснові дерева, до слова, протягом тривалого часу намагалися знищити різними способами. Принаймні про це неодноразово повідомляли столичні ЗМІ.

Сосни та інші дерева на цій ділянці труїли, палили, рубали, зазначають столичні журналісти

Варто також зауважити, що після організації нової схеми руху, пасажирам маршруток «Київ – Бровари» доведеться пройти значно більший шлях до метро «Лісової». Враховуючи пішохідні шляхи на першому поверсі, які вказані на схемі, ми нарахували відстань приблизно у 300 – 400 м до нинішнього входу в новий (найближчий) підземний перехід станції «Лісова».

Територія майбутнього ТРЦ

Водночас, як видно з проєкту, забудовник збирається спорудити надземний перехід від торговельно-розважального центру до станції метро, зробивши по центру станції ще один вихід з платформи. Щоправда, ці плани видно із креслень, але вони суперечать наданим 3D-ескізам.

На цих ескізах помітно, що надземний перехід не доходить безпосередньо до станції метро “Лісова”

Як зазначено в оприлюдненому проєкті, у ТРЦ «Лісовий» передбачено відкрити продуктовий і промисловий гіпермаркети, торгові площі, фудкорти, зону розваг, а також парк просто неба на покрівлі споруди. Як видно зі схеми, основна частина комплексу буде 4-поверховою, а от паркінг матиме 9 рівнів. Площа нового автовокзалу становитиме 4 600 кв. м.

На сайті брокерської компанії «NAI Ukraine», яка займається продажем права оренди у ще не збудованому ТРЦ «Лісовий», зазначено, що відкриття заплановане на 2020 рік. Із відкритих джерел відомо, що власником торговельно-розважального центру є Вагіф Алієв.

Джерело: Трибуна Бровари