5 пожеж за три дні

image
12 Вересня 2019, 12:37
Поділитися:

Незважаючи на усі застереження та прохання рятувальників, люди відверто нехтують усіма попередженнями, внаслідок чого виникають пожежі трав’яного настилу, які переростають у масштабні пожежі скирт соломи, господарчих будівель, житлових будинків, лісів тощо.
6 вересня рятувальники виїжджали на гасіння пожежі трав’яного настилу в с. Півці. По дорозі надійшло повідомлення про пожежу трав’яного настилу в с. Уляники. На гасіння направлено рятувальні підрозділи з Кагарлика та Ржищева. Завдяки оперативним діям рятувальників вдалося уникнути перекидання вогню на лісові масиви в обох випадках.
8 вересня знову о 12 годині рятувальний підрозділ м.Кагарлика виїжджав на гасіння пожежі трав’яного настилу в с. Гребені. Ліквідувавши пожежу о 15 годині і запобігши перекиданню вогню на житлові будинки, при поверненні техніки до підрозділу надійшло ще одне повідомлення про пожежу трав’яного настилу в с. Переселення. Рятувальники, які прибули на гасіння пожежі, констатували, що вогонь встиг розповсюдитись та перекинувся на скирти соломи сільськогосподарського підприємства. На допомогу було викликано 2 відділення м. Кагарлик та рятувальний підрозділ м. Ржищів. До ліквідації також були залучені місцеві фермери, які безперервно підвозили воду у 10-тонних ємностях, та цього виявилося замало. На допомогу прийшов “Камаз” з 35-тонною бочкою. Гасіння пожежі ускладнював сильний вітер та високовольтна лінія електропередач, яка проходить над скиртою.
О 23 годині 50 хвилин до пожежного підрозділу надійшло ще одне повідомлення про загорання господарчої будівлі в с. Новосілки. Рятувальникам довелося направити два автомобілі з однієї пожежі на іншу через загрозу займання житлового будинку. Пожежа в Новосілках була ліквідована. Виникла вона знову ж таки через спалювання трав’яного настилу на сусідній присадибній ділянці. У с. Переселення ліквідувати пожежу вдалося о 12 годині 9 вересня.
Кагарлицький РС ГУ ДСНС України у Київській області вкотре закликає людей дотримуватись правил пожежної безпеки та не спалювати трав’яний настил і залишки сухої рослинності!

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна