Тепло не для всіх: опалювальний сезон можуть зірвати 14 столичних компаній

image
12 Вересня 2019, 11:07
Поділитися:

Через приватні енергетичні компанії частина киян може залишитися без опалення взимку. Перелік тих, хто не дотримуються вимог законодавства для отримання газу на пільгових умовах опублікував НАК «Нафтогаз України». Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв зазначив, що власники приватних підприємств, які допустили таку ситуацію мають нести повну відповідальність за це.

-Безгоподарність, що може призвести до проблем із теплопостачанням. Компанії, перелічені нижче, мають значні борги за газ. Рівень розрахунків перерахованих підприємств та об’єднань з НАК «Нафтогаз України» – нижче встановленого законодавством мінімального рівня. І це тоді, коли опалювальний сезон вже не за горами, – зазначає Петро Пантелеєв.

Мова йде про приватні компанії «Акважитлосервіс», «Сучасні муніципальні технології», «Вертон Технолоджі», «Елізіум ЖЕО», «Енерго Сервіс Груп», «Еско-Експерт», «Ефективні енергетичні системи», «Житлокомфорт», «Житло-Сервіс», «Сент Софія Проперті Менеджмент», «Щорса, 32 ЖЕП», підприємство «Групова котельня МВС України», ОСББ «Перемога 131-А» та «Юрківська 28».

-Хочу зазначити, що КП “КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО” маючи значно більшу зону обслуговування, значні проблеми з технічним станом мереж, сьогодні своєчасно й дисципліновано оплачують спожитий газ. Безумовно, місто сприятиме вирішенню проблеми, щоб не допустити зриву теплопостачання в окремих будинках! Однак власники приватних підприємств, які допустили таку ситуацію мають нести повну відповідальність за це. Адже усі кияни, і жителі цих будинків, мають право на повноцінні послуги та тепло в квартирах, – наголосив Петро Пантелеєв.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ