Відбулося засідання тематичної підгрупи «Стратегування у сфері соціального захисту населення»

image
11 Вересня 2019, 11:23
Поділитися:

10 вересня 2019 року відбулося засідання тематичної підгрупи «Стратегування у сфері соціального захисту населення, підтримки пенсіонерів та осіб з інвалідністю з розроблення проекту Стратегії розвитку Київської області на період 2021-2027 роки» під головуванням голови зазначеної підгрупи директора департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації Ігоря Мещана. Також в роботі засідання прийняли участь члени тематичної підгрупи: заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації – начальник управління соціального захисту населення Олександр Винник, заступник начальника управління соціального захисту населення – начальник відділу стаціонарних установ та осціального обслуговування населення Валерія Незенко, начальник відділу економічного розвитку, інфраструктури, житлово-комунального господартсва, будівництва, торгівлі та промисловості Макарівської райдержадміністрації Юлія Качан, заступник голови Бориспільської райдержадміністрації Владислав Лаврик.

На засідання тематичної підгрупи були запрошені експерти, фахівці галузі, громадські активісти, які не входять до складу робочої групи, але є носіями знань, досвіду та ідей: директор проекту «Нова якість соціальних послуг через впровадження механізму соціального замовлення у Білій Церкві та Київській області», президент Фонду «Творча Ініціатива», Білоцерківське міське товариство дітей-інвалідів та їх батьків «Аюрведа» Валерій Панько, експерт Фонду «Творча Інінціатива» Наталія Петрушко, експерт проекту Світового банку «Розробки та впровадження регіонального плану стосовно збільшення обсягів надання послуг з догляду на сімейній основі у Київській області» Раїса Кравченко. До роботи тематичної підгрупи долучилися фахівці соціальної сфери – головні спеціалісти департаменту соціального захисту населення Київської облдержадміністрації Ірина Зубрейчук та Василь Білоус.

Під час засідання, яке стало першим, ознайомчим на черзі нових робочих нарад на виконання «Стратегії розвитку Київської області на 2021-2027 роки», представники підгрупи обговорили та визначили результати проведеного соціально-економічного аналізу стану і тенденцій розвитку соціальної сфери за 2014-2018 роки, у тому числі інноваційних. Так як соціальні інновації потребують ретельного аналізу та наукового осмислення з метою їх якнайшвидшого впровадження, оскільки саме інновації здатні здійснити динамічні зрушення і позитивний вплив на добробут всіх громадян. Проведений аналіз свідчить про ефективність процесу децентралізації соціальних послуг, розукрупнення великих закладів і центрів, їх територіальне наближення до місця проживання людей, а також про диверсифікацію постачальників послуг усіх форм власності, залучення громадських, приватних і благодійних організацій на конкурсних засадах. Тобто, розвиток партнерства в трикутнику «Держава – бізнес – громада» шляхом об’єднання зусиль і ресурсів держави, бізнесу та суспільства щодо вирішення питань соціального захисту та соціального обслуговування населення.

Також були озвучені основні актуальні проблеми, що стримують розвиток інноваційних соціальних послуг. Обговорили сильні і слабкі сторони галузі соціальної сфери, можливості, загрози, переваги, виклики та ризики щодо її перспективного розвитку на період до 2027 року.

Члени підгрупи визначили оперативні цілі розвитку соціального захисту населення, підтримки пенсіонерів та осіб з інвалідністю на період до 2027 року та пріоритетні завдання для досягнення цілей, в тому числі діджиталізація – залучення учнів, студентів, волонтерів до навчання пенсіонерів та осіб з інвалідністю користування мобільними телефонами, ком’ютерною технікою, мережею Інтернет з метою отримання якісних послуг.

Відповідно до порядку денного засідання, члени тематичної підгрупи та експерти плідно попрацювали, поділилися думками, досвідом роботи, надали свої пропозиції щодо Стратегії розвитку сфери соціального захисту населення, підтримки пенсіонерів та осіб з інвалідністю на період до 2027 року.

За результатами засідання тематичної підгрупи будуть надані відповідні матеріали та пропозиції щодо розвитку сфери соціального захисту населення, підтримки пенсіонерів та осіб з інвалідністю на період до 2027 року керівному комітету розробки проекту Стратегії розвитку Київської області на період 2021-2027 роки.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація