Повертаючись до питання реконструкції міського Палацу культури

image
25 Лютого 2019, 18:40
Поділитися:

На ремонт міського Палацу культури кошти було виділено із обласного бюджету. Сума коштів, які можна було використати лише за ЦІЛЬОВИМ призначенням, тобто лише на реконструкцію МПК, склала 27 млн 100 тис грн.

 

Разом з тим, роботи із реконструкції були дофінансовані з міського бюджету. В загальному ж, за результатами розрахунків проектно-кошторисної документації, на загально-будівельні роботи треба використати більше 35 млн грн. Про це на понеділковій апаратній нараді повідомила начальник управління культури, молоді та туризму Ірина Безкровна. 

 

Після повторного оголошення торгів та проходження усіх процедур, 14 серпня було підписано договір підряду із переможцем ТОВ «Домобудівний комбінат-7». Оскільки даний проект передбачав виконання значного об’єму робіт, підрядна організація до кінця 2018 року із поставленою задачею не встигла впоратися.

 

Зараз тривають процедури перегляду залишків робіт, враховуються різноманітні незаплановані в ПКД моменти. За результатами перегляду буде замовлено коригування проектно-кошторисної документації та отримання нового експертного звіту. Далі, процедурно, буде оголошено новий тендер завершення робіт з капремонту міського Палацу культури.

 

На початку 2019 року правоохоронними органами було розпочато перевірку використання бюджетних коштів та виконаних робіт по даному об’єкту. Станом на сьогодні слідчі дії ще тривають, фахівці продовжують вивчати документацію. Однак, за результатами попередньої перевірки було встановлено, що робіт було виконано приблизно на 2 млн грн. більше, ніж оплачено підряднику. 

 

Джерело: fastiv-rada.gov.ua