«Здай кров − врятуй життя»: 10 вересня лікарня чекає на донорів

image
9 Вересня 2019, 15:37
Поділитися:

Київський обласний центр крові запрошує жителів Броварів стати донорами крові та приєднатися до акції «Здай кров − врятуй життя». Як зазначено в оголошені на сторінці Броварської багатопрофільної клінічної лікарні на Фейсбуку, збір крові проходитиме 10 вересня з 9:00 до 12:00 у відділенні трансфузіології ББКЛ, що на 2-му поверсі адміністративного корпусу.

Зазначається, що донор, який виявив бажання здати кров за оплату, отримає за дозу крові 76 грн 80 коп. та компенсацію за харчування 46 грн 50 коп. Доза крові становить 480 мл.

Донорам при собі обов’язково мати паспорт та ідентифікаційний код. Телефон для довідок: (04594) 4-40-94.

Переливання крові є обов’язковою складовою медичної допомоги, яка щороку рятує мільйони життів. Кров потрібна постійно, оскільки зберігати її можна недовго. Щоби крові вистачило скрізь і повсякчас, потрібна достатня кількість донорів. Однак стати донором може не кожна людина.

Донор не повинен хворіти на:

сифіліс;
ВІЛ/СНІД;
інфекційні гепатити;
туберкульоз, бруцельоз, туляремію, токсоплазмоз, малярію;
інфаркт міокарда, ревмокардит, вади серця;
онкологічні захворювання;
виразкову хворобу шлунка та дванадцятипалої кишки;
хвороби нирок, печінки;
розлади психіки та поведінки;
хвороби нервової системи;
бронхіальну астму та алергічні захворювання;
пріонові інфекції;мання гормональних препаратів.

Також донор не повинен хворіти протягом останнього місяця на ГРВІ та грип. Травм голови та хребта не повинно бути протягом останніх 5 років. Протягом 48 годин перед здачею крові не можна вживати алкоголь.

Джерело: Трибуна Бровари