Кличко розповів, чим загрожує двовладдя у Києві

image
9 Вересня 2019, 07:19
Поділитися:

Дуалізм влади в столиці може заблокувати розвиток міста.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

–  У Законі про столицю, у тлумаченні Конституційного суду чітко прописано, що обраний киянами міський голова повинен бути призначений головою КМДА. Аби мер міг втілити ту програму, ті перетворення, що він обіцяв під час виборів. У мене конфлікту з паном Богданом немає. Я не тримаюсь за посади чи крісла. Я виступаю за те, аби перед киянами відповідала та людина, яку вони обрали. А не той, кого призначили згори, і хто не несе відповідальності перед громадою, – цитує мера Києва прес-служба КМДА.

Віталій Кличко зауважив, що сьогодні киян намагаються позбавити права обирати владу в своєму місті. І це суперечить усім принципам самоврядування і децентралізації.

Я відповідальний перед громадою. Я поставив на це свою репутацію. І якщо партії влади не подобається мер Києва – то є один законний вихід. Тоді кандидат від цієї партії, дочекавшись виборів, може вийти до людей, запропонувати їм свою програму. І якщо він переможе – нехай буде мером. Але це повинні вирішити кияни! – наголосив Віталій Кличко.

Як раніше повідомляв «Вечірній Київ», розділити повноваження столичного мера і глави КМДА сьогодні неможливо.

Нагадаємо, що Кабмін погодив звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

 

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ