Чорнобиль замість курорту: новий рекорд зони відчуження

image
8 Вересня 2019, 13:30
Поділитися:

Туристичний бум у Чорнобилі б’є всі рекорди.

Державне агентство України з управління зоною відчуження зафіксувало новий рекорд відвідуваності зони відчуження Чорнобильської атомної електростанції туристами.

Цього року встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження – 74 671 турист за 8 місяців. Лише за серпень 2019 року зону відвідало 14 416 осіб. Від початку року цей показник збільшився уп’ятеро: ще у січні–лютому зону відвідувало менше 3 тисяч людей на місяць, а починаючи з березня кількість туристів почала стрімко зростати.

– Основне завдання, яке стоїть перед нами – безпека кожного відвідувача, який перетинає межі зони відчуження. Кількість відвідувачів зони відчуження значно зростає щороку, як і інтерес до теми Чорнобиля загалом. Щоб забезпечити потребу відвідувачів у цікавій та правдивій інформації, ми підтримуємо розвиток нових форм відвідування, які дозволяють нам якісно комунікувати з туристами, – наголосив Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Вважається, що стрімкому збільшенню кількості туристів посприяв успіх міні-серіалу «Чорнобиль», спрощення в’їзду на територію Чорнобилю та безпосередньо її розвиток, адже вже затверджено 21 маршрут відвідування, серед яких 13 наземних, 3 повітряні та 5 водних маршрутів.

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ