Які продукти не варто вживати на сніданок – поради дієтолога

image
7 Вересня 2019, 10:30
Поділитися:

Саме вранці, під час сніданку, активується організм, поповнюючись енергією та поживними речовинами. Але чи корисну їжу ми їмо вранці? Дієтолог Світлана Конакова перелічила продукти, які не можна вживати за сніданком.

Пані дієтолог зазначає, що не варто сліпо довіряти рекламі, адже багато продуктів, які подають як корисні, насправді такими не є. Світлана Конакова перерахувала заборонену їжу, яка несе шкоду організму вранці:

Не можна вранці пити пакетовані соки. «Суміш концентрованого фруктового пюре, крохмалю та цукру в кількості, що перевищує добову норму, – бомба з калоріями», – попередила дієтолог.
Не можна вранці їсти пластівці і мюслі, які містять той же цукор і крохмаль. Каші швидкого приготування − це порожні швидкі калорії, та ще і з цукром.
Немає користі і в йогурті з наповнювачем, де склад продукту не найкорисніший. «Крім закваски присутні барвники, ароматизатори, жири та консерванти. Корисно? Навряд чи», – наголосила дієтолог.
Відмовитеся від сирків у глазурі, в яких багато цукру, рослинних жирів і ароматизаторів. «Відкрию секрет − в основі виробництва сирків зовсім не сир, як ви могли б подумати, а все той же цукор, рослинні жири і ароматизатори. Швидше − це десерт, який і зовсім варто виключити разом з тортами з раціону»,− зазначає пані Світлана.
«Чіпси, шоколадні пасти, фастфуд, ну і, звичайно ж, улюблений бутерброд з ковбасою – чемпіони по марності», – повідомила лікар.

Конакова наголосила, що через поганий сніданок людина отримує проблеми з шлунково-кишковим трактом, підшлунковою залозою та занепад сил.

Джерело: Трибуна Бровари