Учасник схем? Роман Бабій зі «Слуги народу» – ще один нардеп від Броварів

image
5 Вересня 2019, 21:40
Поділитися:

Окрім мажоритарника по броварському 97-му округу Миколи Галушка, до Верховної Ради України, за списками партії «Слуги народу», пройшов уродженець і житель нашого міста – Роман Бабій. Обранець є адвокатом. ЗМІ вказують, що він наближений до керівника офісу президента Андрія Богдана і бізнесмена Василя Хмельницького. До того ж, за інформацією медіа, – причетний до фінансових і земельних схем.

Проаналізувавши біографічну інформацію про 423-х обраних народних депутатів, можна дійти висновку, що з Броварами пов’язані лише двоє обранців – Микола Галушко і Роман Бабій. Обоє – від «Слуги народу». Про Миколу Галушка вже відомо багато, адже він балотувався як мажоритарник – по 97-му округу, який включає, зокрема, Бровари. Увага до мажоритарних кандидатів була прикута протягом усієї виборчої кампанії.

А от «списочників» ретельно не досліджували. Тепер же серед них знайшли ще одного кандидата з Броварів – Романа Бабія. Обраний народний депутат мав 48-ме місце у списку партії «Слуга народу» на останніх позачергових виборах до Верховної Ради України. У парламенті нового скликання він увійшов до комітету з питань правової політики.

Роман Бабій

Як ідеться на сайті парламенту та в інших відкритих джерелах, Роман Бабій народився 6 липня 1977 року в Броварах, де живе і нині. Має вищу освіту. Закінчив КНУ ім. Тараса Шевченка за спеціальністю «правознавство».

Працював у адвокатській фірмі «Пукшин і Партнери», керівника якого, Ігоря Пукшина, ЗМІ пов’язують із адвокатом олігарха Ігоря Коломойського і нинішнім очільником офісу президента – Андрієм Богданом. Журналісти «Бігус.інфо» та «24 каналу» вказують на причетність Романа Бабія до схеми з виведення кредитного боргу перед банком «Фінанси та кредит» через офшор.

Сюжет «Бігус.інфо» та «24 каналу» про оборудки Андрія Богдана, де згадують Романа Бабія

До того ж, за інформацією українських медіа, Роман Бабій був та/або є наближений до бізнесмена Василя Хмельницького. Його інтереси нинішній депутат із Броварів представляв у суді під час чергової тіньової спроби відчуження землі.

Окрім іншого, як вказують у громадському русі «Чесно», Роман Бабій протягом своєї кар’єри очолював юридичну службу «Київводоканалу», був директором департаменту правової та законотворчої роботи Держкомпідприємництва, працював у міжнародних юридичних компаніях. А на момент обрання до парламенту – директор ТОВ «Гельд-Енергія».

У політичному житті Роман Бабій також не новачок. Принаймні на виборах до Верховної Ради України у 2014 році він спробував пройти за списками «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка, де мав 47-ий номер. На той час був членом цієї партії. Політична сила не подолала прохідний бар’єр.

Джерело: Трибуна Бровари