Кличко відкрив найбільшу та найсучаснішу школу в Україні

image
2 Вересня 2019, 10:58
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко привітав школярів столиці з початком нового навчального року та урочисто відкрив нову школу в Дніпровському районі Києва, на вулиці Хорольській, 19.  Про це повідомили в прес-службі мера.

За  словами мера, ця школа – найбільша та найсучасніша в Україні. Три спортзали, басейн, актовий та танцювальний зали, бібліотека, медичний блок, їдальня, музей, тир, ігрові та спальні кімнати для молодших класів. В навчальних класах  – інтерактивні екрани, системи для вивчення іноземних мов, комп’ютери. Школа має стадіон, спортивний та ігровий майданчики, майданчик для вивчення правил дорожнього руху.  

-Ще кілька років тому, на цьому місці стояло  занедбане приміщення, що школою складно було назвати. Зведене понад 100 років тому, воно перебувало в дуже «втомленому стані». Тому ми демонтували стару будівлю і звели нове, сучасне 4-поверхове приміщення, – наголосив Кличко. – Як і всі нові навчальні заклади Києва, ця школа  – безпечна – з відеоспостереженням, охоронною сигналізацією. А також -енергоефективна. Зі своїм тепловим пунктом. Кожен клас обладнали датчиком температури для автоматичного регулювання подачі тепла. Тому мерзнути ви не будете. Головне – добре вчіться!, – звернувся до учнів мер столиці.

Кличко передав символічний ключ від школи директору навчального закладу та завів першокласників на їх перший урок. 

-33 тисячі першокласників цього року йдуть до київських шкіл. Зокрема, і в школі номер 42, яку ми разом відкриваємо сьогодні, сядуть за парти 183 першокласники – 6 класів! Це урочисте та хвилююче свято. Особливо для першачків, які сьогодні зроблять перший крок в країну знань, – зазначив Кличко.  

Він наголосив, що за 5 років у Києві побудували або повністю реконструювали 8 шкіл та 26 дитячих садків. Це – нові, сучасні заклади європейського рівня. 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ