Чи боротися чоловікам з облисінням: рекомендації Супрун

image
31 Серпня 2019, 20:07
Поділитися:

Раннє облисіння у чоловіків зустрічається доволі часто. Одні намагаються лікувати цю хворобу, а інші ж створюють з цього імідж. Що таке «алопеція» та від чого вона залежить розповіла Уляна Супрун у мережі Facebook.

Алопеція — це офіційна назва облисіння. Якщо вона залежить від чоловічих статевих гормонів, то вона називається андрогенетична алопеція. Вона може розвиватися за чоловічим типом. У такому разі волосся тоншає на чолі і скронях, а також тімені, і замінюється безбарвним тонким волоссям (велюсом)- пояснює Супрун.

Що з цим робити?

  Звернутися до лікаря. Це може бути дерматолог або трихолог. Якщо наявні супутні проблеми, до прикладу, зайва вага, то варто на початку проконсультуватися з вашим сімейним лікарем.

  Алопеція не лікується раз і назавжди. Але є препарати, що її сповільнюють і допомагають відростити волосся.

Процес лікування облисіння доволі тривалий, і не завжди від залисин вдається позбутися, особливо, якщо це генетична проблема.

Як з цим жити?

•  Щасливо. Повністю поголена голова робить обличчя більш симетричним, а симетрія, разом із «типовістю» обличчя і гарною шкірою є ознаками привабливості. Тому не потрібно, як в старі часи, начісувати довге відрощене волосся на бік і створювати асиметрію. Лікарі, коли до них звертаються пацієнти зі скаргами на алопецію, мають подбати про психологічний комфорт людини. Втрата волосся — це не соромно, не погано, і не треба вважати її причиною всіх бід у житті.

•  Берегти голову від ультрафіолету. Волосся захищає шкіру від ультрафіолету. А він спричиняє фотостаріння шкіри, опіки, навіть алергічні реакції, а в деяких випадках меланому чи інші типи раку шкіри. Тому якщо ви вирішили йти шляхом гоління налисо, то краще не виходьте з дому без головного убору.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ