У які міста світу найчастіше літають із Києва

image
31 Серпня 2019, 18:06
Поділитися:

Експерти дослідили авіамаршрути з Києва до інших міст та з’ясували, які перельоти є найбільш популярними. До рейтингу ТОП-5 увійшли 7 напрямків, більшість із яких орієнтовані до Європи, це: Варшава, Мінськ, Тель-Авів, Відень, Рига, Франкфурт та Стамбул.

Про це повідомляє сайт avianews.com.

Географію найпопулярніших регулярних авіамаршрутів з Києва значно змінила низка подій, що включає значне охолодження відносин з Росією, курс на Європу, отримання безвіза у країни Шенгенської зони і ЄС та лібералізацію авіасполучення, – йдеться у повідомленні.

За даними сайту, що проаналізував розклад аеропортів, авіакомпаній та системи бронювання, найбільшу частоту рейсів з української столиці мають наступні напрямки:

1. 51 рейс на тиждень виконується за маршрутом Київ-Варшава. Їх здійснюють дві мережеві авіакомпанії (LOT – 7 рейсів на тиждень і МАУ – 14 рейсів на тиждень) та два лоу-коста (Wizz Air та Ryanair).

2. 49 рейсів на тиждень виконується у напрямку Київ-Мінськ. Тут працюють дві авіакомпанії: МАУ та «Белавіа». Остання зайняла унікальну нішу, адже з часу припинення прямого авіасполучення між Україною та Росією може забезпечити найкоротший час у дорозі для перельотів до Москви та Санкт-Петербурга. При цьому перельоти до країни-агресора все ж зменшились у рази, адже 2013-го лише до її столиці виконувалося близько 20 рейсів на день.

3. 41 рейс на тиждень здійснюється у напрямку Київ-Тель-Авів. Польоти виконують дві авіакомпанії: El Al та МАУ. Крім останньої, допуск інших українських авіакомпаній обмежений квотою на польоти.

4. 39 рейсів на тиждень відбувається у напрямку Київ-Відень. Їх виконують дві мережеві авіакомпанії (МАУ -14 рейсів на тиждень і Austrian Airlines – 13 рейсів на тиждень) та два лоукости (Wizz Air і дочка Ryanair — Laudamotion). Саме завдяки останнім конкуренція обвалила ціни на квитки до австрійської столиці з кількох сотень євро в обидві сторони до акційних перельотів від 10 євро в один бік.

Також 39 рейсів на тиждень виконується за маршрутом Київ-Рига. На лінії представлені airBaltic (24 рейсів на тиждень), МАУ (13 рейсів на тиждень) та лоу-кост Wizz Air (2 рейси на тиждень).

5. 38 рейсів на тиждень відбувається у напрямку Київ-Франкфурт. Їх виконують Lufthansa (20 рейсів на тиждень), МАУ (13 рейсів в тиждень) та лоу-кост Wizz Air (5 рейсів на тиждень), завдяки якому Lufthansa знизила ціну квитків на даному маршруті до 90 євро.

Ті ж 38 рейсів на тиждень виконується за маршрутом Київ-Стамбул після збільшення квот на польоти між містами у 2018 році.

Ми є в Telegram (стеж за збоями в міському транспорті з нами).

Джерело: Вечірній Київ