Столичних посадовців затримали за розкрадання бюджетних коштів – понад 1,2 млн грн

image
30 Серпня 2019, 20:27
Поділитися:

Столичні правоохоронці викрили схему привласнення бюджетних грошей. 

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Встановлено, що виконувач обов’язків керівника одного зі структурних підприємств у сфері будівництва Голосіївської райдержадміністрації  з колишнім виконувачем обов’язків тієї ж організації та керівником підрядної фірми завищували вартість та обсяги виконаних підрядних робіт. Схема працювала під час проведення капітального ремонту фасаду навчально-виховного комплексу на проспекті Академіка Глушкова.

«Проведена економічна експертиза показала, що незаконна діяльність посадовців завдала державі збитків на суму понад один мільйон двісті тисяч гривень. За адресами проживання та у робочих офісах фігурантів проведено санкціоновані обшуки», – розповів старший слідчий Голосіївського управління поліції Євгеній Бишевич.

Трьом фігурантам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Окрім того, колишній виконувач обов’язків директора підприємства підозрюється у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, інші двом повідомлено про підозру за ч. 5 тієї ж статті.

Двом зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Ще один може потрапити за ґрати на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Судом вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжних заходів.

Читайте також: Стали відомі найпопулярніші авіамаршрути до Києва

Читайте також: Аеропорт у Жулянах закриють на ремонт: що планують оновити

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV