Не щеплені діти зможуть відвідувати школу

image
30 Серпня 2019, 15:47
Поділитися:

Управлінням освіти та науки Бориспільської міської ради 29 серпня прийнято рішення щодо відтермінування заборони відвідувати навчальні заклади Борисполя не щепленим дітям.

Таке рішення прийнято згідно даних КНП «Бориспільський міський центр медико-санітарної допомоги» щодо перебоїв із постачанням вакцини проти кору та інших вакцин департаментом охорони здоров’я Київської ОДА. Важливу роль дати відтермінування отримали і чисельні звернення батьків учнів, які не встигли провести повну вакцинацію дитини до початку навчального року.

Дію наказу про заборону відвідувати освітні заклади перенесено до 30 вересня 2019 року, після чого діти, які не мають вакцинації згідно календаря щеплень — не зможуть відвідувати міські навчальні заклади.

Важливо. У наказі мова йде про повну вакцинацію учнів згідно віку, а не лише про кір. Тож учні, які не отримали усіх необхідних щеплень та не мають на це медичних протипоказань, не зможуть відвідувати заклади освіти. При цьому організація освітнього процесу для таких учнів здійснюватиметься відповідно до наказу МОН України від 10.07. 2019р.  №955 «Про внесення змін до наказу МОН України від 12.01.2016 року №8». (Йдеться про здобуття освіти за екстернатною формою (екстернат), сімейною (домашньою) формою та педагогічним патронажем). Якщо з будь-яких причин календар щеплень було порушено, але батьки не відмовляються від подальшої вакцинації — дитина може відвідувати навчальний заклад з відповідним контролем проведення подальших щеплень.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама