Київ опинився серед лідерів з малої приватизації

image
30 Серпня 2019, 13:30
Поділитися:

Київ став одним із лідерів у рейтингу міст, які найактивніше проводять малу приватизацію за допомогою електронної системи торгів «ProZorro. Продажі». Також до цього рейтингу, складеного самим ДП «Прозорро. Продажі», увійшли такі міста як Маріуполь, Дніпро, Червоноград та Житомир. Завдяки малій приватизації вони заробили разом 149 млн гривень.

Про це повідомляє офіційний портал Києва.

– До ТОП-5 міст окрім Києва увійшли Маріуполь, Дніпро, Червоноград та Житомир. Разом усі міста України заробили понад 157 мільйонів гривень, з яких 149 мільйонів – завдяки малій приватизації, йдеться у повідомленні.

При створенні рейтингу враховувалися 4 напрями, за якими муніципалітети працюють у системі «ProZorro. Продажі»: мала приватизація, оренда нерухомості, продаж майна та оренда тимчасових торгових місць.

Як зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак, Київ одним із перших приєднався до реформи держпродажів, адже прагне найбільш відкрито та ефективно розпоряджатися комунальним майном.

– Від початку року ми активно включилися в процес реформи держпродажів через систему «ProZorro. Продажі». На сьогодні ми вже маємо перші хороші результати – у липневих торгах за 4 об’єкти комунальної власності боролися 100 учасників. А ціни збільшуються від початкових ставок у десятки разів, – розповів він.

На думку Володимира Слончака, наразі це найбільш демократична система, яка дозволяє створити активне конкурентне середовище та мінімізувати втручання у процес продажів владних структур.

Нагадаємо, комунальне майно переходить у «цифру»  у столиці продовжують активно наповнювати електронну базу даних технічної документації на об’єкти нерухомості.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ