День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

image
30 Серпня 2019, 12:32
Поділитися:

Вчора, о 10 годині біля Пам’ятного Знаку загиблим воїнам АТО, що знаходиться поруч з районним Будинком культури відбулися заходи зі ушанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Хвилиною Мовчання учасники мітингу вшанували пам`ять українських воїнів, які віддали життя за суверенітет і цілісність України.

До присутніх звернулась виконуюча обов’язки голови райдержадміністрації О.В.Славінська.

Оксана Вікторівна поіменно назвала вісім сквирян, що загинули під час бойових дій на Південному Сході України. О.В.Славінська подякувала за достойневиховання справжніх героїв і вклонилася матерям полеглих бійців.

У виступах голови райради В.В.Гриші і міського голови В.А.Скочка йшлося про Іловайську трагедію, під час якої загинуло 366 українських воїнів, 429 – отримали поранення, а 300 бійців потрапили до полону.

Керівники району і міста разом з представниками громадськості, матерями загиблих, учасниками антитерористичної операції поклали квіти до підніжжя монументу.

Для покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні і усім борцям за незалежність України запросили Інну Бай – волонтера,начальника відділу соціальної та психологічної підтримки учасників АТО та Олександра Борисевич – учасника АТО.

На мітингу виступила голова громадської організації матерівзагиблих воїнів Валентина Костянтинівна Лучинська.

Діти вручили квіти присутнім матерям, чиї діти віддали життя за незалежність і суверенітет України.

Благочинний району, протоієрей ПЦУ Віктор /Скакевич/ з священиками ПЦУ відправив панахиду за полеглими в боях у Луганській і Донецькій областях воїнами.

Джерело: Сквира.info