Міжнародні експерти оцінюють технічний стан обладнання ТЕЦ- і ТЕЦ-6

image
30 Серпня 2019, 12:25
Поділитися:

З 29 серпня і протягом наступних чотирьох місяців група провідних міжнародних експертів у сфері енергетики проводитиме оцінку поточного технічного стану київських ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6. 

Про це повідомили в комунальному підприємстві «Київтеплоенерго».

Результати оцінки стануть підґрунтям для прийняття остаточного рішення щодо модернізації цих об’єктів, у тому числі, у зв’язку з переходом на модель нового ринку електричної енергії в Україні.

Нагадаємо, що у травні 2019 року між Київською міською радою, КП «Київтеплоенерго» та ЄБРР укладено Угоду про підготовку кредитного фінансування.

Читайте також: Стали відомі найпопулярніші авіамаршрути до Києва

За попередньою оцінкою обсяг фінансування, передбачений для модернізації енергетичної системи м. Києва, склав близько 140 млн євро і є безпрецедентним для реалізації подібних проектів в Україні.

Слід зауважити, що міжнародні експерти відзначили належний рівень технічного обслуговування об’єктів, особливо враховуючи тривалі терміни експлуатації. Адже останні енергетичні блоки були запущені ще у 1982-1986 роках та забезпечують частину міста Києва теплом та гарячою водою, а також забезпечують виробництво електроенергії для потреб об’єднаної енергосистеми України.

КП «Київтеплоенерго» планує системно висвітлювати діяльність міжнародної експертної групи, а також результати, до яких експерти дійдуть після завершення роботи.

Читайте також: Аварії залишили столичні будинки без води: адреси

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV