У КОДА відбулося засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

image
29 Серпня 2019, 14:24
Поділитися:

28 серпня у Київській обласній державній адміністрації під головуванням директора департаменту соціального захисту населення Ігоря Мещана відбулося засідання тимчасової комісії облдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

В роботі комісії взяли участь керівники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та керівники підприємств-боржників із виплати заробітної плати і сплати єдиного соціального внеску.

Відкриваючи засідання комісії, директор департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан поінформував членів комісії про стан організації роботи з погашення заборгованості із заробітної плати та забезпечення трудових прав працівників в області.

Ігор Вікторович зазначив, що за статистичними даними на 01.08.2019 заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях, у порівняні з попереднім місяцем, зменшилась на 2,6 млн грн. Крім того, скоротилась кількість суб’єктів господарювання, які мають борги з оплати праці з 20 до 12.

Важливою складовою в забезпечені трудових прав працівників та запорукою успіху в роботі з питань своєчасної виплати заробітної плати є спільна робота органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, контролюючих та правоохоронних органів.

Під час проведення засідання комісії заслухано представників органів виконавчої влади та підприємств, що мають негативну тенденцію до зростання боргів, щодо заходів, які вживаються для погашення заборгованості із заробітної плати.

За підсумками засідання комісії органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування надані відповідні доручення спрямовані на погашення заборгованості із заробітної плати та єдиного соціального внеску.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація