У дитячих садочках міста є три тисячі вільних місць

image
28 Серпня 2019, 16:59
Поділитися:

За даними системи електронного запису, в закладах дошкільної освіти Києва наявні близько 3 тисяч вільних місць.

Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки Олена Фіданян під час прес-брифінгу, присвяченого підготовці закладів освіти Києва до нового 2019 – 2020 навчального року.

Хоча є наявні вільні місця, але ці заклади освіти територіально не співпадають із потребами мешканців. Минулого навчального року 48 закладів дошкільної освіти були укомплектовані менше ніж на 100%, – пояснила вона.

Найбільше таких закладів у Деснянському, Оболонському та Дніпровському районах.

З початку нового навчального року в системі електронного запису запрацює електронний табель відвідування, який надасть можливість щоденно побачити реальну укомплектованість усіх вікових груп і наявність вільних місць у них, – розповіла Олена Фіданян. – Цей сервіс використовуватиметься для автоматичного нарахування батьківської плати за харчування дітей.

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ФІНАНСОВИЙ НОРМАТИВ
 
У першому півріччі 2019 року в Києві запроваджено базовий фінансовий норматив дошкільної освіти, що становить 2490 грн. Саме таку суму на місяць сплачує місто за перебування кожної дитини-киянина у приватних і муніципальних закладах дошкільної освіти столиці. Вже 191 київська родина скористалася такою послугою, щоб компенсувати вартість навчання своєї дитини у приватному садочку.

Сім’ї, які не мають реєстрації у Києві та не користуються муніципальною карткою «Картка киянина», сплачують вартість базового фінансового нормативу самостійно, або це за них може зробити їхня територіальна громада. У першому півріччі 2019 року БФН сплачували батьки 24 дітей, що навчаються у 21 комунальному дошкільному закладі Голосіївського, Дніпровського, Святошинського та Солом’янського районів.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ