15 цікавих подій на вихідні у столиці

image
23 Лютого 2019, 09:33
Поділитися:

В останні вікенд лютого ви маєте змогу відсвяткувати день народження Малевича, дізнавшись більше про митця, купити оригінальні речі від українських майстрів, навчитися писати проекти на Громадський бюджет, подивитися американське кіно та послухати лекції кінокритика, здійснити подорож трьома містами світу, побачити та почути історію київського яхт-клубу і клубу автомобілістів, насолодитися джазом й музикою бароко та багато іншого. 

23 ЛЮТОГО

Всі Свої. Сучасне Етно

На вас чекатимуть 150 виробників дерева, текстилю, скла, глини та всього українського для того, щоб зберегти, переосмислити та показати, що інтеграція етнічних речей в сучасний дизайн-простір — це пісня.  23 лютого на маркеті відбудеться лекторій. Поговорять про тенденції та тренди в дизайні, сучасне українське етно та стародавні традиції, які мають місце сьогодні.

Коли: 23—24 лютого, 10:00-20:00
Де: Десятинна, 12
Вхід вільний

Друга практична лекція в Школі Громадського бюджету

Тема  “Особливості проектів за напрямами: Освіта, ІТ, Культура та туризм, Безпека”. Вас очікують найкращі спікери ГБісти даної тематики та спеціалісти відповідних підрозділів КМДА, РДА та КП.

Коли: з 11:00 до 14:00 
Де: КПДЮ, вул. І. Мазепи 13
Участь в школі безкоштовна, реєстрація обов’язкова  ​

Інтерактивний Фентезійний Фестиваль “Аль Мор”

На вас чекатимуть лекції дослідників, майстер-класи, презентації проектів, інтерактивні рольові ігри, дитяча програма, крафтові стенди, інтерактивні розваги, виставка-ярмарок та дивовижне костюмоване шоу.  Фестиваль сподобається як тим, хто хоче розважитися, так і тим, хто націлений дізнатися щось нове в улюбленому жанрі. 

Коли: з 12.00 до 21.00
Де: Bingo Club, проспект Перемоги, 112
Вартість квитка: 200 грн., дітям до 7 років безкоштовно​

Лекції Андрія Алферова про незалежне американське кіно

Кінознавець, кінокритик та член Міжнародної асоціації кінопреси FIPRESCI Андрій Алферов спеціально до 9-го Фестивалю американського кіно “Незалежність” у Києві підготував дві захопливі історії про кінематограф Нового світу. У суботу він прочитає лекцію “Індівуд і Голлівуд. Історія одного роману. Як американські незалежні підживлюють Велику Фабрику, в Голлівуд підтримує незалежних?”, у неділю розкаже про п’ять найкращих документалістів в історії американського кіно.

Коли: 23 та 24 лютого о 15.00
Де: зал “Сінематека” кінотеатру “Київ”, вул. Вел. Васильківська, 19
Вхід вільний

Літфакультатив | Гордість і упередження і Остін

У центрі лекції – легендарні «Гордість і упередження», книга зі своєю армією фанатів і такою ж кількістю злостивців, що знаходяться в нерозумінні: невже це можна читати до сих пір? «Ще й як», відповідаємо ми – і спробуємо розібратися в тих невидимих текстових механізмах, які і забезпечують романам Остін заслужений статус «нової європейської прози».

Коли: о 15.00
Де: BOtaN, вул. Воздвиженська, 9-19
Вартість квитка: 250 грн. (з реєстрацією 200 грн.)

День народження Малевича з кіно та дискусіями

До 140-річчя визначного художника-авангардиста в столиці відбудеться багато цікавих подій, присвячених митцю. Це допрем’єрний показ документальної картини “Малевич” українсько-італійського виробництва про маловідому сторінку життя художника, а саме роботу над супрематичним фільмом. Це літературна зустріч в Купідоні, на якій обіцяють продемонструвати, як писати вірші як писав свої шедеври Малевич. Це Міжнародний Форум “Нова генерація: художник і його покоління” ​в М17 з кінопоказами, лекціями і дискусіями за участі дослідників творчості Малевича. А в неділю можна відвідати лекцію “Творчість Кандинського, Малевича, Татліна”​ в Київській картинній галереї. 

Уявна подорож. Три міста: три світи

Подорожуючи під час кіно-експедицій, режисер Олексій Нестор-Науменко назбирав цілу колекцію світлин, частину з яких він представить на виставці. Це фотографії, що відкривають такі далекі й такі різні світи трьох різних країн: Японії, Боснії та Мальдівів. На відкритті автор презентує відзняті ним фільми “Токіо – столиця протилежностей”, “Сараєво – місто спотикання” та “Малє – найменша столиця світу”.

Коли: о 16.00
Де: Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного, просп. Перемоги, 50
Вхід вільний​

Вечір-пам’яті Дмитра Малакова з презентацією книги

Видання фотоальбому «Весла і колеса киян Подборських» – підбірка світлин з родинного альбому сім’ї Малакових із коментарями, що розповідають про створення київського яхт-клубу та клубу автомобілістів, про братів Івана та Павла Подборських – представників старовинної української шляхти – учасників цих клубів. Представить книгу Ірина Магомедівна Малакова – дружина автора і родичка Подборських. Дмитра Васильовича нещодавно не стало.  Представляючи цю книгу читачеві, організатори віддають шану видатному києвознавцю і чудовій людині. 

Коли: о 16.00
Де: Музей історії міста Києва, вул. Б. Хмельницького, 7 
Вхід вільний​

Подорож у минуле – як 100 років тому жінки завойовували світ

Лілія Омельяненко, співзасновниця “Видавництва” презентує книгу про більше 100 відомих українських жінок, серед яких фехтувальниця, математикиня, архітекторка, кінорежисерка тощо. Запрошують обговорити місце та роль українських жінок в суспільстві, їхнього внеску та досягнень, суспільних стереотипів та перешкод на їх шляху. 

Коли: о 17.00
Де: Бібліотека ім. Саші Чекаліна – на Пріорці, вул. Вишгородська, 38
Вхід вільний

Alex Pavlov Quartet “Mindfulness”

Проект Mindfulness («Усвідомленість»)- це майстерний європейський інтелектуальний джаз. Атмосферу вечора створюють Олександр Павлов (гітара),  Дмитро Александров (тенор-саксофон, сопрано-саксофон), Олександр Ємець (контрабас), Павло Галицький (барабани).

Коли: о 19.00
Де:  Будинок Звукозапису Українського радіо, вул. Первомайського, 5в 
Вартість квитків: 80-250 грн.

24 ЛЮТОГО

Всеукраїнська антихутряна акція “Знімай хутро назавжди!”

За ініціативою UAnimals, у різних містах країни активісти вийдуть на центральні площі із закликом до перехожих відмовитися від кривавого матеріалу. Запрошують  долучатися до ініціативи.

Коли: о 12.00
Де: Софійська площа

Обговорення районних проектів ГБ

Стартував Громадський бюджет-4 і до 6 березня триває етап подачі проектів.  Це можливість для кожного реалізувати корисну для района ідею коштом міського бюджету. Якщо у вас є ідея, але ви не знаєте як її оформити – приходьте, всі разом обговорити різні ідеї проектів, сформувати пул проектів Микільської Слобідки, вас навчать подавати якісні проекти.  Минулого року район виборов 4 проекти переможці, які зараз знаходяться на реалізації. До цього була оновлена Зона Здоров’я та влаштований скейт-парк коштом Громадського бюджету, закуплено обладнання для бібліотеки, проведений ремонт ЖЕД. 

Коли: о 12.00
Де: Центральна районна бібліотека ім. П. Тичини, вул. А. Шептицького, 24​

Балет-феєрія “Лускунчик”

«Лускунчик» Петра Ілліча Чайковського – один із найпопулярніших у світі балетів. Дивовижна різдвяна казка про чарівний світ дитячих мрій подарує маленьким і дорослим глядачам незабутні відчуття краси і свята у будь-яку пору року.

Коли: о 12.00 та 14.00
Де: КМАТОБ, вул. Межигірська, 2
Вартість квитків: 30-250 грн.
 
“Йоґа : практика, містика, даршана?”

Для широкого загалу йога відома як практика роботи з тілом і розумом. Для дослідників – як одна з даршан індійської філософії. Чи можна дати одне чітке визначення, чи воно буде лише обмеженням, що не розкриває повноту закладеного контексту? Чи є йоґа творінням автора «Йоґа-сутри» Патанджалі? І чи поява гатхи пов’язана з впливом греків на індійську культуру? Розкаже старший викладач НАУ ННІНО ПУА Ірина Петленко. 

Коли: о 15.00
Де: Plato’s Cave, Верхній Вал, 22
Вхід вільний, треба зареєструватися

Вечір з музикою бароко

В програмі  – шедеври видатних представників італійського, німецького та австрійського бароко — Арканджело Кореллі,Джуліо Каччіні, Георга Філіпа Телемана та ін. Зануритися в атмосферу надзвичайно цікавої,яскравої та екстравагантної епохи допоможуть старовинні інструменти віола да гамба та клавесин. Прозвучить ця програма у виконанні лауреата міжнародного конкурсу Ганни Булуй (скрипка, вокал), Любові Подик (скрипка), Тетяни Трегуб (віола да гамба), Паоли Прокопенко (клавесин).

Коли: о 17.00
Де: «Хлібня» Національного заповідника «Софія Київська», вул. Володимирська, 24
Вартість квитків: 200 грн.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ