Київщина відкрила 86-й театральний сезон

image
28 Серпня 2019, 13:56
Поділитися:

Київський академічний музично-драматичний театр ім. П.К. Саксаганського відкрив 86-й театральний сезон. Трупа розпочала сезон у повному складі.

Вдячні глядачі та гості вже 86 років мають можливість завітати до затишної зали театру, переглянути улюблені вистави відомих авторів класичної світової та української драматургії, прем’єри від сучасних драматургів та режисерів, а також насолодитися яскравими тематичними шоу-програмами від «саксаганців».

Із початком нового сезону колектив театру привітав очільник Київської ОДА Михайло Бно-Айріян. Він наголосив на тому, що театр імені Панаса Саксаганського є не лише окрасою та гордістю Білої Церкви, він є перлиною всієї Київщини, її культурним осередком. «Саме тут народжується культура, а колектив театру – її творець. Дуже шкода, що на долю такого значимо для області закладу, єдиного в своєму роді, випала непроста доля злетів та випробувань. Проте, підтриманий жагою творчості митців та відданою любов’ю глядача театр не просто «живий», він розвивається та міцнішає».

«Я вдячний колективу за розвиток театрального мистецтва на Київщині, за самовіддану працю, за те, що кожного дня ви робите життя мешканців області яскравішим. Розвиток культури визначальний у житті будь-якої людини, тому будемо працювати над впровадженням нових ідей у цьому напрямку», – зазначив Михайло Каренович.

Музично-драматичний театр ім. П.К. Саксаганського на сьогодні є єдиним професійним театром на теренах Київщини. Щороку театр випускає в середньому 10 прем’єр: вистави для дорослих та дітей, шоу-програми та програми оркестру. За рік здійснюється показ близько 700 вистав, які переглядають 130 – 160 тисяч глядачів. Із них третина – на виїзді, у населених пунктах Київської області. Щороку кількість глядачів збільшується в середньому на 20 %. В усіх куточках області з аншлагами проходять вистави, яких у репертуарі театру 62, та театралізовані шоу-програми – як тематичні, так і приурочені до державних та професійних свят.

Поряд із зайнятістю у виставах, артисти балету, оркестру, вокалісти презентують власні концертні тематичні та шоу-програми. Артисти балету – лауреати Всеукраїнського конкурсу-фестивалю ім. П. Вірського. Оркестр театру збирає аншлаги не лише по усій Київщині, а й по Україні загалом. У складі театральної трупи – 6 заслужених артистів України, заслужений діяч мистецтв України.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація