Реконструкцію залізничної платформи «Княжичі» мають завершити до кінця серпня. ФОТО

image
24 Серпня 2019, 19:27
Поділитися:

Основні будівельні роботи на залізничній платформі «Княжичі» в напрямку Києва вже закінчені. Залишилось влаштувати освітлення. Роботи мають завершити до кінця серпня, після чого об’єкт приймуть в експлуатацію. Про це йдеться у відповіді АТ «Укрзалізниця» на запит журналіста «Трибуни Броварів».

Як зазначають залізничні чиновники, високу непарну берегову платформу реконструюють відповідно до плану на 2019 рік. Загальна вартість будівництва становить понад 3,7 млн. грн. Також передбачено 11,94 тис. грн на супутні роботи – влаштування тротуарної доріжки.

Із відповіді на запит АТ “Укрзалізниця”

На цей час будівельні роботи на об’єкті вже завершені, залишилось тільки влаштувати освітлення, що планують зробити до кінця цього місяця, йдеться у відповіді на запит. Зауважимо, новозбудована платформа в бік Києва відкрита для пішоходів уже протягом тривалого часу.

Новий вхід на платформу з боку “Зеленого папуги”

Нова платформа

Вхід з боку переїзду – є можливість скористатися маломобільним групам населення

Однак електрички на новій платформі не зупиняються. Уже понад рік за переїздом діє тимчасова низька платформа, де приміські поїзди висаджують і забирають пасажирів.

Вхід на тимчасову платформу

Водночас нова платформа на вигляд справді завершена. Лише де-не-де можна помітити не зашпаровані стики між плитами перекриття.

Деякі покриття вже встигли розмалювати написами вандали. Найбільше постраждали павільйони для очікування – стіни і лавка.

Новий павільйон очікування

Освітлення на платформі справді не помітно. Біля переїзду можна побачити принаймні дві старі електроопори без освітлення, навколо однієї з опор видно багато кабелів, що виринають з-під землі.

Уздовж усієї платформи з бетонних плит прокладена тротуарна доріжка.

Раніше тут була стежка, яка під час дощів розмокала

Зроблені підходи і безпосередньо до платформи

В «Укрзалізниці» вказують, що після завершення робіт буде створена комісія, що ухвалить рішення про взяття об’єкта в експлуатацію і подальшим перенесенням зупинки на нову платформу.

Нагадаємо, рішення про реконструкцію залізничної платформи «Княжичі» ухвалили та оприлюднили ще на початку 2017 року. Після цього платформу в напрямку Ніжина повністю перебудували. А 9 серпня 2018 року закрили стару платформу в бік Києва.

Фото – Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари