Не поділили бізнес – замовив вбивство за $50 тис. Зниклі матір та донька живі

image
23 Серпня 2019, 18:42
Поділитися:

Увечері 20 серпня правоохоронці попередили замовне вбивство за $50 тис. двох жінок – матері та доньки, – яких розшукували після зникнення за таємничих оставин 17 серпня. Задля цього оперативники СБУ вивели посередника на умовного «кілера» та імітували вбивство, повідомляє СБУ. Серед 4 затриманих підозрюваних в організаціі та виконанні замовного вбивства – екс-чоловік Надії Головач – Олександр, із яким жінка два роки ділила бізнес. На щастя, обидні жінки живі.

У пресцентрі СБУ повідомляють, що оперативники Служби безпеки України отримали інформацію, що мешканець Броварів, який є власником промислово-будівельної компанії, через посередника підшукує виконавця для здійснення вбивства. Встановлено, що зловмисник «замовив» колишню дружину та її доньку через судові спори щодо поділу майна після розлучення. За отриманою інформацією, колишнє подружжя оскаржувало через суд право власності, зокрема на частки у бізнесі, нерухоме та рухоме майно, у тому числі, приватного літака.

«За вчинення вбивства «замовник», спільно зі своєю третьою дружиною, пропонував виконавцю 50 тисяч доларів США, –  повідомляє СБУ. – Для попередження особливо тяжкого злочину оперативники СБУ вивели посередника на умовного «кілера». Для надання «доказів виконаного завдання» було проведено контроль за вчиненням злочину та здійснено імітацію вбивства громадянок. Для підтвердження «ліквідації жертв» замовнику зроблено відповідні постановочні фото і оприлюднено інформацію про їх зникнення. Правоохоронці затримали за місцями проживання організатора та його дружину. Також на одній із вулиць Броварів затримано посередника, а у власному помешканні його дружину, з якою він був у змові».

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) тривають слідчі дії. Операція з викриття і затримання зловмисників проводилась спецпідрозділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

За інформацією керівника поліції Київщини Андрія Нєбитова, обидві жінки живі. «Шикарна оперативна комбінація. Дякую поліцейським, процесуальним керівникам та службі безпеки України!», – написав Нєбитов на своїй офіційній сторінці у FB.

Як повідомляє Обозрєватель, перед зникненням жінці кілька разів підпалювали автівку. Загалом між колишнім подружжям була справжня війна: екс-чоловік Надії Головач за допомогою екскаватора навіть намагався зрйнувати в Броварах розважальний комплекс «Із легким паром», який належить 53-річній Надії та її доньці Юлії. У комплекс входять сауни, мотель, автомийка та ресторанчик. Безпосередньо Юля керувала ресторанчиком.

Надія Головач із донькою Юлією. Інстаграм Надії Головач

Знайомі сім’ї зникнення дівчини та її матері з бізнесом Юлії не пов’язували, позаяк він був невеликий. У самому ж оточенні сім’ї розповіли, що останні два роки для жінок були непростими. Так, Надія прожила з Олександром Головачем 25 щасливих років.

Олександр Головач і Надія. Фото ОК

Чоловік із 5 років виховував Надіїну доньку Юлію, як рідну. У подружжя є і спільна дитина – син Олександр. Увесь цей час вони разом будувало свій великий бізнес. Але в 2017 році розлучилися, позаяк у Головача з’явилася нова кохана з Києва. Тому протягом двох років вони ділили майно. Колишній чоловік і його нова дружина нічим ділитися не хотіли, розповіла OBOZREVATEL знайома сім’ї.

Журналісти видання  зв’язалися з Олександром. «Я нічого про них не хочу знати. Після того, як вони чотири рази на мене нападали, як правоохоронці організовували проти мене справи, я нічого не хочу знати», – заявив він.

Олександр Головач – директор підприємства УМБР із виробництва тротуарної плитки, власник компанії ANG Patriot (АНГ Патріот України) з виробництва легких літальних апаратів Patriot.
Компанія розташована поруч із місцевим аеродромом «Євростар» у селі Гоголів. З цього аеродрому здійснюють польоти приватні літаки для прогулянок. Також Головач є одним із власників авіаційно-технічного клубу «Євростар», де серед співвласників клубу і дочка Надії – Юлія Зайкова. Крім цього, Головач є власником компанії «Ергуд», яка займається оптовою торгівлею деревини, будівельних матеріалів, виробництвом меблів, дерев’яних будівельних конструкцій. А разом із якоюсь Світланою Сташевською він володіє ще і компанією «Випробувальний центр ТЕСТ». У сферу її діяльності входить дослідження і експериментальні розробки в галузі наук, а також програмування та важкий автомобільний транспорт.

Олександр Головач

Літачки Головача

Нагадаємо, 31-річна Юлія Зайковська та її 53-річна мати Надія Головач виїхали на автомобілі Тойота, (держномер АІ 2662 ЕЕ) із Броварів у напрямку столиці 17 серпня о 20 год і зникли. Про зникнення жінок повідомив співмешканець Юлії.

Правоохоронці розпочали оперативно-розшукові заходи щодо встановлення місцезнаходження жінок і 19 серпня на території Броварського району знайшли автомобіль, на якому зникли мати з донькою. У салоні автівки правоохоронці виявили та вилучили документи на транспортний засіб, водійське посвідчення, особисті речі зниклих жінок. Під час огляду на автомобілі експерт виявив відбитки пальців та біологічні зразки. Однак жінок у автівці не було.

А вже ввечері 20 серпня очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов на своїй офіційній сторінці у FB повідомив про  затримання 4 підозрюваних в організаціі та виконанні замовного вбивства двох жінок.

Фото – із сторінки Андрія Нєбитова, Ірини Ющенко

 

Джерело: Трибуна Бровари