«Символ незалежності і волі» – Сквира.info

image
23 Серпня 2019, 16:25
Поділитися:

Сьогоднішній день розпочався з «Української ходи Гідності», метою якої було – пронести дух патріотизму через всю Україну.

Біля пам’ятника Герою Радянського Союзу М.М.Ольшевському, який загинув в боях за Вітчизну в часи 2-ї світової війни, було сформовано святкову колону ходи Гідності. На чолі колони – ансамбль барабанщиць Сквирської дитячої школи мистецтв (керівник-А.Кіндзерська), за ними учні державного навчального закладу «Сквирське ВПУ», які несли 100-метровий Державний Прапор України, потім керівники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Сквирщини, представники територіальних громад району, учасники та воїни АТО, воїни-інтернаціоналісти, волонтери, працівники районного відділу Національної поліції України та Державної служби з надзвичайних ситуацій, державні службовці, медичні працівники, представники громадськості району і міста тощо.

Святкова хода Гідності рушила по вулиці Богачевського до площі Героїв Небесної Сотні, де біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченка відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора «Символ незалежності і волі».

Почесне право підняти Державний Прапор України удостоєні честі:

Олег Щуревський – вчителю Захисту Вітчизни загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, капітан запасу, дипломант Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2019»

Вадим Оскілко – капітан збірної команди з гандболу срібного призера Чемпіонату України;

Ваня Тригубчук – переможець Всеукраїнської виставки-конкурсу образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край»;

Анастасія Сакевич-Павловій – переможець Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір» та ІІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!» .

Під звуки Державного Гімну України було піднято Державний Прапор України.

разом з Державним Прапором біля пам’ятника Т.Г. Шевченку було піднято Прапори України біля пам’ятних знаків героям Небесної Сотні та всім борцям за незалежність України, загиблим воїнам АТО і воїнам-афганцям.

Присутні приєднались до загальнонаціональної Хвилини Мовчання вшановуючи всіх тих, хто не шкодуючи себе прагнув демократії, боровся засправедливість, волю й незалежність своєї Батьківщини та віддав своє життя за Україну.

 

Квіти були покладені до підніжжя пам’ятників Тарасу Григоровичу Шевченку, Героям Небесної Сотні, пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО Сквирщини, меморіального комплексу пам’яті загиблих воїнів в Афганістані та на Алеї Слави.

З вітальним словом виступили заступник голови Сквирської районної державної адміністрації – Ірина Олександрівна Петрусевич, голова районної ради – Василь Васильович Гриша та міський голова – Валерій Анатолійович Скочко.

 

 

 

Пісню « Україно, моя любов » виконали Олеся Центило- Гіптенко та Алварт і Вартуш Саградяни.

Потім присутніх було запрошено до районного Будинку культури, де відбувались виставка хліба територіальних громад району, виставка декоративно – ужиткового мистецтва «Українське село».

Джерело: Сквира.info