Київська прокуратура відстояла сквер від забудовника

image
23 Серпня 2019, 13:29
Поділитися:

Київською місцевою прокуратурою № 9 до господарського суду столиці заявлено позов про розірвання договору оренди та повернення у користування киян земельної ділянки по проспекту Повітрофлотському у Солом’янському районі Києва.

Зазначена земельна ділянка ще у 2004 році була передана в оренду товариству на 25 років під будівництво торговельного комплексу. Будівництво на цій ділянці мало бути завершено ще у 2008 році, однак станом на сьогодні будівельні роботи навіть не розпочаті, що є підставою для дострокового розірвання договору оренди та припинення права користування землею цим товариством, – повідомила прес-служба столичної прокуратури.

Крім того, враховуючи те, що на вказаній земельній ділянці мешканцями району ініційовано облаштування скверу імені загиблого Героя України Максима Шаповала, з метою збереження рекреаційної функції цієї ділянки, Київською місцевою прокуратурою № 9 заявлено позов про дострокове розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки у користування киян.

У ході судового розгляду відповідач добровільно повернув земельну ділянку киянам, – розповіла прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ