«Brovary Challenge» відкриває світ: у 16-ть безкоштовно побувати в Англії – реально   

image
20 Серпня 2019, 20:34
Поділитися:

16-річна броварчанка Софія Єрмоленко нещодавно повернулася із Англії (міста Банбері), де в мовному таборі два тижні покращувала свої знання англійської мови. Така поїздка стала можливою завдяки перемозі в щорічному конкурсі «Brovary Challenge», ініціатором якого є засновник фонду «Лівобережна Київщина», депутат Верховної ради Павло Різаненко.

12-ий щорічний конкурс із англійської мови «Brovary Challenge» відбувся наприкінці жовтня 2018 р. у Броварах на базі ЗОШ №6. 45 юних знавців іноземної мови змагалися за шанс виграти поїздку до однієї з найпрестижніших мовних шкіл Великої Британії. Серед них була і учениця 11 класу СШ №7 Софія Єрмоленко. Дівчина прийшла на конкурс удруге.  

«У 2017 році я спробувала прийняти участь у «Brovary Challenge», але , на жаль, не змогла пройти навіть у перший тур, – розповіла журналістам «Трибуни»  Софія. – Найскладнішою для мене, тоді дев’ятикласниці, була граматика. Трохи засмутившись, я вирішила не здаватися, покращувати свої знання з англійської та йти до своєї мети». Увесь рік дівчина плідно працювала: читала книжки англійською, зокрема «Портрет Доріана Грея» Оскара Уайльда, переглядала фільми англійською, серед яких був і «Великий Гетсбі» База Лурмана, слухала музику виключно англійською, пропрацьовувала безліч текстів. «Я повністю абстрагувалася і перейшла в англомовне середовище», – згадує Софія. І коли «Лівобережна Київщина» оголосила про черговий конкурс знавців англійської мови, Софія вирішила спробувати свої сили знову. «І цього разу в мене вийшло! розповідає Софія. – Переможцями стали я і Юлія Бобко з Великої Димерки. Все відбувалося так швидко: перший, а потім і другий тур. Напевно, розуміння того, що я дійсно перемогла, прийшло тоді, коли я вже летіла в Англію».

Павло Різаненко з переможицями конкурсу Юлією Бобко та Софією Єрмоленко

 Дівчина потрапила у Bell Bloxham School, Oxfordshire. «Узагалі, сам мовний табір Bell  має багато філіалів по всій Англії, але я рада, що потрапила саме в Bloxham School, адже він вважається одним із найкращих, – ділиться враженнями від поїздки Софія. – Навчання було цікавим та корисним. Кожного дня ми мали 3 години занять та 3 години актівітіз (спорт, кулінарія, фотографія, мистецтво та багато іншого). На уроках ми готувалися до екзамену GESE та створювали свої проекти, які презентували в кінці тижня».

Софія зізнається, що в Україні бракує  проектних робіт у команді, де діти представляли б свою спільну роботу, дослідження. Адже саме завдяки цьому діти отримують навички командної роботи, які знадобляться в майбутній  професії. Хоча Софія остаточно ще не визначилася, ким би хотіла бути в майбутньому, але впевнена, що робота буде пов’язана з комунікацією. «В Англії дуже ціниться групова робота, вміння працювати в команді та взаємодіяти з іншими людьми», – каже дівчина. Саме завдяки цій командній роботі Софія  знайшла  у мовному таборі багато нових друзів. «Із Німеччини, Швейцарії, Саудівської Аравії, Франції, Бельгії, – перераховує. – Мені надзвичайно сподобалась Англія, її цікава культура та традиції. Люди дуже відкриті та доброзичливі, завжди готові допомогти тобі. Два  тижні пролетіли, як одна мить».

Софія

Софія з новими друзями у мовному таборі

«Основне завдання «Brovary Challenge» – відкрити місцевому учнівству світ, мотивувати дітей до навчання й саморозвитку. Найвигідніша інвестиція, яку ми можемо зробити, це інвестиція у власні знання», зазначив засновник конкурсу та фонду «Лівобережна Київщина» Павло Різаненко під час свого виступу на L.E.D. Bro. У 1994 році він виграв конкурс та отримав грант NAFSA/USAID на навчання у США. Цей досвід відкрив для нього світ нових можливостей, яким уже дорослий Павло Різаненко ділиться з учнівством Броварів та району завдяки «Brovary Challenge».

Після повернення із Англії, на своїй сторінці у FB Cофія поділилася емоціями та враженнями, написала, як ішла до перемоги та висловила щиру вдячність людям, які мотивують до нових звершень та перемог.

Фото зі сторінки Софії у FB та Миколи Кожемяка

Джерело: Трибуна Бровари