У Чорнобилі помітили ведмедицю з крилами

image
20 Серпня 2019, 16:59
Поділитися:

У Чорнобильській зоні помітили рідкісну істоту.

Про це повідомляє прес-служба Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника.

В об’єктив фотографа потрапив нічний метелик, якого називають Ведмедицею Кайєю. У нього волохата бура голова, ніби покрита густою шерстю ведмедя. Та ще більш волохаті гусені цих метеликів. Тому і назва сімейства така.

Краса цих комах – оманлива. Якщо якась тваринка або птах не зрозуміли сигналу строкатих крилець метелика і зважилися його з’їсти – їх чекає, як мінімум, розчарування: кров «ведмедиць» має гіркуватий присмак та містить отруту. Вона може викликати розлад травної системи або алергію.

Метелик Ведмедиці Кайя для людини – цілком безпечний. Звісно, якщо його не чіпати. Можна милуватися яскравим забарвленням крил, малюнок яких у кожної особини – індивідуальний.

Ця комаха досить велика – розмах її крил складає від 60 до 70 мм. Вона п`є нектар із квітів, а гусінь живиться низькорослими трав`янистими рослинами, листям яблуні, груші, сливи, малини, ожини, чорниць, жимолості та навіть вересу.

А от гусінь цього метелика – небезпечна, у тому числі для людини. Її шерстинки можуть викликати подразнення шкіри, а потрапляння їх в очі призводить до кон’юктивіту.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ