У Києві спіймали злочинців, які вкрали майна на 1,5 мільярда гривень

image
18 Серпня 2019, 12:26
Поділитися:

Київська прокуратура спільно з СБУ затримала «чорних реєстраторів», які організували схему заволодіння нерухомим майном, що перебувало у державній, комунальній та приватній власності.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Загалом за результатами спецоперації затримано 7 осіб. Серед них – двоє адвокатів та колишній керівник органів юстиції Києва.

– Згідно матеріалів слідства, упродовж 2017-2019 років учасники злочинної групи з використанням підроблених документів та електронних ключів доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно заволоділи земельними ділянками, житловими і нежитловими приміщеннями на загальну суму близько 1,5 млрд. гривень,– розповіли правоохоронці.

У прокуратурі Києва повідомили, що з метою приховання протиправного походження цього майна, злочинці шляхом подання позовних заяв з використанням завідомо підроблених документів (договорів позики тощо), за сприяння судових органів Донецької та Херсонської областей отримували позитивні рішення у цивільних справах, на підставі яких реєстрували вкрадену нерухомость.

У такий спосіб права власності на десятки об’єктів нерухомості переходили до інших фіктивних власників.

За місцем роботи та проживання фігурантів справи, а також у судах та у квартирах кількох суддів, проведено 30 одночасних обшуків.

Слідчі дії тривають у столиці, Київській області та Херсону із залученням 90 правоохоронців. Під час обшуків у фігурантів справи знайшли підроблені документи, штампи, печатки підприємств, гроші та інші речові докази.

У разі доведення вини, “чорним реєстраторам” загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ