У Києві спіймали лікарів, які вимагали гроші у онкохворих

image
17 Серпня 2019, 12:11
Поділитися:

У столиці викрили групу лікарів, які приймали участь у корупційній схемі щодо призначення та видачі безкоштовних медичних препаратів для онкохворих громадян.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Нацполіції. 

Правоохоронці провели обшуки у службових осіб Національного інституту Раку (НІР) МОЗ України.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання лікарями неправомірної вигоди з громадян, які лікуються від онкологічних захворювань, а також від суб’єктів господарювання за перемогу у процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків та медикаментів для потреб інституту Раку, – йдеться у повідомленні.

Суми хабарів за призначення та видачу безкоштовних медичних препаратів онкохворим громадянам, закуплених для інституту за державні кошти, коливалися від 3 000 до 70 000 гривень. Суми «відкатів» за перемогу у тендері становили 15-20% від загальної вартості укладених угод.

– Під час проведення санкціонованих обшуків у службових приміщеннях Національного інституту Раку та за місцем мешкання фігурантів було вилучено документацію, що підтверджує причетність лікарів до протиправної діяльності. Крім того, у службовому кабінеті одного з фігурантів оперативники столичного Управління захисту економіки та слідчі київської поліції вилучили 20 тисяч гривень, – розповіли правоохоронці.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру в учиненні злочину, передбаченого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ