«Бориспільміськбуд» із рекордом вседозволеності

image
16 Серпня 2019, 17:27
Поділитися:

Будівництво спорткомплексу Sport Life у Борисполі  поряд із скандальним багатоповерховим довгобудом «Кінг-Конг» за адресою Київський Шлях, 95  від початку називали незаконним.

Питання про Sport Life, яке зводить «Бориспільміськбуд», двічі, з інтервалом у два тижні, порушувалося на засіданнях виконавчого комітету Бориспільської міської ради у серпні.

Директор підприємства Микола Ящишин наголосив, що основним для нього є видача ордерів нацгвардійцям, для яких Міноборони придбало квартири у багатоповерхівці. Тож постало питання законності будівництва спорткомплексу поряд із багатоповерхівкою.

Раніше Ящишин запевняв, що дозвільні документи на будівництво спорткомплексу є, але 12 серпня заступник міського голови Дмитро Гопанчук повідомив, що обіцяних документів він так і не бачив.

Про басейн мовчать, але будують

Микола Ящишин розхвалював новобудову: «Такого рівня спорткомплексу в Бориспільському районі немає. Мало таких і в Україні.» Коли Дмитро Гопанчук зазначив, що на комплекси з басейном потрібні спеціальні містобудівні умови, керівник «Бориспільміськбуду» запитав: «Хто сказав, що буде басейн?» Щоб не залишитися без відповіді, «Вісті» поцікавилися інформацією в Інтернеті.

«Триває будівництво нового фітнес-клубу Sport Life в Борисполі. Клуб буде розміщено на 4-х поверхах окремого будинку в складі нового житлового комплексу, – йдеться на сторінці спорткомплексу. – Sport Life Бориспіль — найбільший фітнес-клуб американського формату в місті. У клубі розмістяться три басейни, величезний тренажерний зал, фітнес-студії і банний лаунж. Також у клубі відкриється дитяча фітнес-академія».

Про пайову участь

За словами Ящишина, пайова участь за спортивні споруди не сплачується, згідно із законом. Заступник міського голови Людмила Ковальова заперечила, наголосивши, що від пайової участі звільняються соціальні об’єкти. Тема вивчатиметься.

Про паркомісця

На запитання про розташування парковок для відвідувачів Sport Life, забудовник відповів, що бачить їх через дорогу від будмайданчику, мовляв, інвестор викупив земельну ділянку, і буде майданчик на 85 паркомісць. Де саме він знаходитиметься, з’ясувати не вдалося.

Міський голова Анатолій Федорчук зазначив, що після введення в експлуатацію будинку земельну ділянку, що запланована під паркування, забудовник зможе продати або забудувати.

Будуть скарги

Інвестори «Кінг-Конга» наголошують, що Sport Life забрав територію перед будинком: ні авто поставити, ні спецтранспорту під’їхати. Обурені інвестори передали міському голові лист з вимогою звернутися до ДАБІ України для здійснення позапланової перевірки забудовника «Бориспільміськбуд» щодо законності будівництва Sport Life. Анатолій Федорчук доручив підготувати потрібні документи.

P.S. Виконавчий комітет проголосував проти видачі ордерів військовослужбовцям Національної гвардії, залишивши в руках міської влади єдиний, хоч і напівофіційний важіль впливу на непорядного забудовника.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама