Невакциновані діти не потраплять до школи, підроблена кава на Київщині та яскрава виставка на Співочому полі: Хіт-парад новин тижня

image
16 Серпня 2019, 17:19
Поділитися:

У тижневому хіт-параді (телеканал «Київ» зібрав новини, які виявилися найцікавішими серед наших читачів.

1. Найрезонанснішим став спільний наказ МОН та МОЗ щодо обов’язкового щеплення всіх дітей до нового навчального року. Винятком є діти, які мають медичні протипоказання до вакцинації. Тож, невакциновані діти не зможуть відвідувати навчальні заклади.

2.  Неприємною новиною для кавоманів стала звістка про те, що у Борисполі підробляли відому марку кави. На щастя, фальсифікаторів викрили та затримали. Судячи з повідомлень поліції, масштаби підробки були суттєві.

3. Яскрава та незвичайна виставка на Співочому полі миттєво привернула до себе увагу. Барвисту виставку квітів, присвячену видатним українським спортсменам, відкрили 16 серпня. Головними героями композицій: брати Клички, Олександр Усик, Василь Ломаченко, Ольга Харлан, Ганна Безсонова, Олег Верняєв, Руслан Пономарьов, Валерій Лобановський, Андрій Шевченко, Сергій Бубка, Леонід Жаботинський, Оксана Баюл, Яна Клочкова.

4. Кір знову наступає. Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я м. Києва, у столиці наразі спостерігається наймасштабніший спалах кору за всі роки незалежності України. І лише активна позиція людей щодо вакцинації, зазначають лікарі, може убезпечити столицю. Містян також запевнили, що у Києві створено всі умови, щоб у зручний час без черг, абсолютно безкоштовно зробити щеплення.

5. У київських ревізорів, які здійснюють контроль оплати проїзду у наземному громадському транспорті, з’явилися мобільні валідатори. Ці пристрої дозволяють зчитати і перевірити, чи оплатив пасажир проїзд єдиним електронним квитком, карткою киянина або одноразовим QR-кодом. Наразі кожен контролер має в арсеналі такий пристрій.

6. Позитивні відгуки отримав новий мурал на набережній, на Поштовій площі. Художник Віталій Гідеван цього разу створив сучасного лелеку, що приносить дітей – у вигляді хлопчика-кур’єра з великою торбиною.

7. І наостанок: киян приємно здивували оновлені переходи зі станції метро «Святошин» до ринку та до платформ електричок. Саму станцію, разом із платформами, відкрили раніше.

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV