Розбиті зупинка і громадський туалет: комунальники на якісну роботу поліції не сподіваються

image
15 Серпня 2019, 19:37
Поділитися:

За фактом побитих туалетів у парку «Перемога» правоохоронці не відкривали кримінального провадження. Причетним до вандалізму, яких на цей момент не знайшли, загрожуватиме адміністративна відповідальність за «дрібне хуліганство». Схоже покарання очікує і вандалів, які побили зупинку біля «Варуса». Про це розповіли в Броварському відділі поліції. Тим часом комунальники на якісну роботу правоохоронців не сподіваються.

Нагадаємо, у ніч на суботу невідомі розтрощили сантехніку в одному з туалетів у парку «Перемога». Про це повідомив контакт-центр Броварської міської ради та оприлюднив фотографії безчинства.

Вигляд сантехніки в туалеті після відвідин вандалів

Як розповіла «Трибуні Броварів» інспекторка сектору моніторингу Броварського відділу поліції Марина Бородіна, наразі правоохоронці проводять перевірку, причетних шукають. Водночас кримінальних проваджень у поліції не відкривали, справу передали дільничним офіцерам. Коли причетних до вандалізму встановлять, їх притягнуть до адміністративної відповідальності за «дрібне хуліганство». Зазначимо, санкція відповідної ст. 173 КУпАП передбачає штраф у розмірі від 51 до 119 грн або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців із відрахуванням 12 % заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Марина Бородіна також зазначила, що свідків інциденту немає. Однак, місто маленьке, поруч було багато відпочивальників, тож на причетних до правопорушення все ж сподіваються «вийти».

Тим часом у балансоутримувача туалетів – КП «Бровари-Благоустрій» – не ймуть віри в результативність роботи поліції щодо цього випадку вандалізму. Керівник комунального підприємства Олександр Галицький розповів, що загалом вандали зруйнували два баки (в обох кімнатах) вартістю по 600 грн. Сантехніку замінили і відремонтували майже одразу.

У вівторок туалети вже були полагоджені, дзеркала – відмиті

Ось так туалет виглядає ззовні. Як видно, і тут побувала рука вандала

Очільник міської служби зазначає, що за 3-4 роки це вже 6-8 випадок «нападів» на туалети в парку, і в жодному з них винних не знайшли. Олександр Галицький підозрює у вандалізмі підлітків. Тим паче, що на «місці злочину» після розгрому з’явилось графіті.

Зазначимо, що про випадок із пошкодженим павільйоном на зупинці біля «Варуса» відомо ще менше. Інцидент, очевидно, стався за добу до нападу на туалети, про що повідомили в міськраді. Тут розбили два скла – одне бокове і одне на даху.

Зупинка біля “Варуса” на ранок після візиту вандалів

Комунальники поприбирали скло

За інформацією можновладців, цей випадок – також наслідок «нічних гулянь». Окрім того, понівечену конструкцію перед тим ще й зіпсували оголошенням та розписами. Тепер міські чиновники переймаються за долю новеньких «розумних зупинок» на «Порошинці» та «Терміналі».

У Броварському відділі поліції деталей справи пошкодженої зупинки не повідомляють. Марина Бородіна лише вказує, що покарання в цьому випадку також буде не за «кримінальною» статтею, а за «адміністративною».

Фото – Броварська міська рада, Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари