Яскраві видовища: на Подолі мірятимуться силою богатирі з 8 міст Європи

image
15 Серпня 2019, 18:16
Поділитися:

До Дня Незалежності кияни побачать змагання справжніх богатирів. 24 та 25 серпня на Контрактовій площі пройдуть ігри з багатоборства «Матч побратимів 2019» за участі команд Відня, Братислави, Мюнхена, Кракова, Единбургу, Риги, Праги (міст-побратимів столиці України) та Києва. Спеціальні гості – команда з Амстердаму.

Організатор змагань – Федерація найсильніших атлетів України і перетягування канату. Ігри проходять за підтримки Департаменту молоді та спорту КМДА.  

Метою проведення турніру є укріплення міжнародних зв’язків міста Києва, залучення громадськості до активного способу життя і занять фізичною культурою та спортом. Ігри проводяться вже вдруге.

Змагання оцінюватимуть головний рефері, багаторазовий чемпіон та найсильніша людина Угорщини Анош Нодь, суддя міжнародної категорії Віктор Сенцов.

В кожній команді – по два атлети. Київ представляють Олег Силка (25 років, 170 кг, 197 см) та Роман Греков (22 роки, 122 кг, 2 метри).
Олег Силка – магістр аграрних наук, на змаганнях з мас-реслінгу в Арабський Еміратах став абсолютним чемпіоном світу  в суперважкій вазі, а на змаганнях Всесвітньої Ліги Чемпіонів в Лісабоні зайняв перше місце в турнірі богатирів. 
Роман Греков – бакалавр IT, в травні на ВДНГ переміг на змаганнях “Богатир Києва”, тобто наразі є найсильнішою людиною міста. 
Наших спортсменів очікує запекла боротьбюа з сильними суперниками. Минулого року в змаганнях перемогла команда з Польщі. 

ПРОГРАМА

Як проходитимуть змагання та що побачать кияни, “Вечірньому Києву” розказав Володимир Кіба, президент Федерації найсильніших атлетів України і перетягування канату.

24 серпня, 14.00-17.30

1. Привітання, парад до відкриття
2. Естафета. У цьому виді змагань атлети робитимуть оберти покришкою вагою 360 кг та нестимуть залізний щит вагою 182 кг на дистанцію 25 метрів. 
3. Прес вікінгів. Атлети одночасно підніматимуть 7-метрову консоль, на якій лежатимуть колеса (загальна вага близько 400 кг). Оцінюватиметься кількість повторів.
4. Ноші. Атлети нестимуть конструкції вагою понад 700 кг на 20 метрів – туди й назад. Оцінюватиметься час та відстань.    
5. Колодязь. Завдання – скласти колодязь з 16 колод (з пазами) 90-110 кг кожна. Оцінюватиметься швидкість та ретельність виконання.
6. Гиря та канат. Спочатку спортсмен несе гирю вагою 20 кг,  потім підтягує до себе канат з з санями, вага яких постійно збільшується (завдяки 50-кілограмовим дівчатам) на відстані 25 м. Оцінюється швидкість та відстань
7. Шари. Спортсмени підніматимуть по черзі гранітні шари вагою 170 кг і перекидатимуть їх через бар’єр висотою 1,25 м протягом 90 секунд.

ЯК ЦЕ БУЛО МИНУЛОРІЧ

25 серпня, 14.00 – 17.30

Спортсмени-учасники змагань проведуть показові виступи і дадуть богатирські майстер-класи усіх охочим. Демонструватимуть, як правильно виконати ту чи іншу вправу. Охочим спробувати дадуть полегшене знаряддя.  

За словами Володимира Кіби, Федерація є єдиною, яка одночасно розвиває два види спорту: богатирські багатоборства та перетягування канату. Вже 20 років існує телепроект “Богатирські ігри”. Багато змагань проводиться для студентів, спортсменів, молоді. Так, в змаганнях з перетягування канату беруть участь до 1,5 тисячі учасників. 21 вересня планується Чемпіонат міста Києва з цього виду спорту для учасників до 23 роки. На іграх «Матч побратимів 2019»  охочі матимуть змогу дізнатися більше про ці види спорту та діяльність Федерації. 

 – Наші спортивні змагання мають бути стимулом до тісної співпраці міст побратимів Києва. Ігри богатирів – це лише перший крок, – розповів Володимир Кіба. –  Сподіваємося, в майбутньому до спортивного долучиться і культурний обмін – фольклорні та сучасні колективи. Також свою готовність відвідати подію висловлювали і мери інших міст.  

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ