У Броварах 63 повалених дерева внаслідок буревіїв 8 та 9 серпня – чиновники

image
14 Серпня 2019, 21:14
Поділитися:

Унаслідок злив із поривами вітру, що сталися минулого тижня, чиновники Броварів нарахували 63 повалених дерева в місті. Окрім того, уже ліквідовані всі завали, які пошкодили електричні мережі, та відновлене електропостачання. Про це йдеться у відповіді Броварської міської ради на запит «Трибуни Броварів».

Нагадаємо, минулого тижня сталося одразу два буревії – у четвер (8 серпня) та в п’ятницю (9 серпня). За інформацією Броварської міської ради, внаслідок негод у Броварах завалилось 63 дерева різних порід: берези, клени, верби, тополі, вишні, сливи, абрикоси, горіхи та акації. Люди не постраждали.

Як розповів у понеділок, 12 серпня, під час оперативної  наради за участі заступника міського голови керівник Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Валентин Багнюк, одне із дерев упало на території медзакладу просто на автівку, пошкодивши її. Рослину вирвало з корінням, вона не була аварійною.

Зі слів начальниці відділу інформаційно-довідкової служби «Контакт-центр» у «Прозорому офісі» Олени Калашник, минулого тижня їхнє відомство отримало 2400 дзвінків, і 800 із них – це заявки, пов’язані з ліквідацією наслідків негоди.

Слід зазначити, що чиновники похвалили роботу комунальників, однак розкритикували дії броварського РЕМ – мовляв, ті не ліквідовують обриви дротів електрики. Водночас заступник міського голови Григорій Голубовський пов’язав це із зайнятістю на об’єктах Броварського району.

Олена Калашник вказала на дерево, що повисло на дротах на провулку Тракторному: воно досі загрожує громадянам, а висить – із п’ятниці. Окрім того, керівниця контакт-центру зазначила, що станом на понеділок без світла лишалися вулиці Благодатна та Івана Франка.

Ліквідація одного з повалених дерев біля повітряних комунікацій

Як розповів у вівторок керівник відділу з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Петро Приказчик, станом на 13 серпня в місті усі об’єкти, які могли би нести загрозу життю і здоров’ю людей, ліквідовано – повалені дерева розпиляні та вивезені.

Згідно із відповіддю на запит, із посиланням на чергового РЕМ, усі дерева , які впали на лінії електромереж, уже зняті з них, а електропостачання відновлене.

Нагадаємо, 13 серпня виконком Броварської міської ради дозволив зрізати 114 дерев. Таке рішення чиновники пояснили ліквідацією дерев, які можуть нести небезпеку, та послались на наслідки стихій 8 і 9 серпня в Броварах.

Фото – Броварська міська рада, Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари